Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

A szklerózis multiplex tünetei, mint a zsibbadás, a fáradtság és a járási nehézségek nagyon legyengítik a pácienst, de bizonyos étkezési szokásokkal sokat javíthatnak életminőségükön - erre vonatkozóan gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság ajánlása szerint az ilyen betegeknek olyan étrendet kell követniük, amely alacsony telített zsírokban, viszont magas omega3 zsírsavakban.

Egy két évig tartó vizsgálatban, amelyben 312 szklerózis multiplexes beteg vett részt, kimutatták, hogy azoknál, akik naponta 10 gramm halolajat vittek be szervezetükbe, jóval kisebb volt a betegség úgynevezett legyengítő fázisa, mint azoknál, akik nem építették azt be étkezési rendjükbe.

Az omega3 zsírsavaknak nemcsak a halételek, mint a lazac vagy a tőkehalmáj, de a dió és a lenmagolaj is kiváló forrásai. A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság szerint napi három gramm omega3 zsírsav bevitele biztonságosnak tekinthető, ugyanakkor azt ajánlják, hogy mielőtt bárki belekezd étrendjének megváltoztatásába, konzultáljon orvosával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.