Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Május 01. 12:45, szombat | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

27 millió forint a házi segítségnyújtás fejlesztésére

27 millió forint a házi segítségnyújtás fejlesztésére

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény pályázatot nyújtott be 2009. októberében a TÁMOP-5.4.3./2-es kiírású, Európai Uniós finanszírozású pályázatra, amely kiírás a házi segítségnyújtás fejlesztésére irán

A bíráló bizottsági döntés értelmében a pályázat 27.546.720 Ft, vissza nem térítendő, 100 %-os támogatásban részesült.
A pályázat megvalósítása során 21 fő békéscsabai, 1 kétsopronyi és 4 dobozi, legalább már két éve ápolási díjban részesülő kedvezményezett 4 hónapos segédgondozói OKJ-s tanfolyamát tudjuk megfinanszírozni. A képzés elméleti és gyakorlati oktatásból áll, amelyet esetmegbeszéléssel és szuper-vízióval teszünk színesebbé.


A tanfolyam ideje alatt ingyen biztosítjuk a tanszereket, a vidékieknek az utazási költségeiket és a tanfolyami napokra ebédet adunk a hallgatóinknak.


Külön említést érdemel, hogy a pályázati forrásból a résztvevőknek a tanfolyam ideje alatt, minden hónapban, úgynevezett képzési hozzájárulást fizetünk.


A tanfolyam végeztével a hallgatók, sikeres záróvizsga esetén OKJ-s végzettséget kapnak, amely megkönnyítheti a későbbi társadalmi beilleszkedésüket.


Két önkormányzat, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kétsoprony Község Önkormányzata vállalta a területén élő hallgatóknak a további 8 havi, napi 4 órás továbbfoglalkoztatását a területileg illetékes Idősek Klubjaiban segédgondozóként.
A foglalkoztatás lehetőséget ad az elméleti ismeretanyag gyakorlatban történő alkalmazásának elmélyítésére, a programban részt vevők megismerhetnek olyan szakmai technikákat, gyakorlati módszereket, melyek később, az otthon ápolt hozzátartozó gondozása során könnyebbséget jelentenek, valamint a munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeik is növekednek ez által.
A pályázat célja a munkából és a társadalomból kiesett gondozók hasznosságtudatának növelése, a keresetük kiegészítése, a tanulási lehetőségük megteremtése, amelyre ez a pályázat tökéletesen alkalmas.


Társadalmi hasznossága vitathatatlan és szükségszerű, hiszen 26 embernek nyújt segítséget a minden napjaik megéléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.