Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Január 21. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

3,2 milliárd Ft üdülési csekk támogatás a szociálisan rászorultaknak

3,2 milliárd Ft üdülési csekk támogatás a szociálisan rászorultaknak

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány célja a munkavállalók, szövetkezeti tagok, valamint családtagjaik, a nyugdíjasok és más önálló jövedelemmel nem rendelkezők szociális célú kedvezményes üdültetésének elősegítése. Az alapítv

2010 évben 3,2 milliárd Ft üdülési csekk támogatáshoz juthatnak pályázati úton az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók. Az alapítvány 2009. december 1. és 2010. január 31. között az alábbi pályázatokat hirdeti meg:

„EZÜST NYÁR" PÁLYÁZAT NYUGDÍJASOK RÉSZÉRE

Pályázók köre: azon belföldi illetőségű nyugellátásban részesülő, 62. életévét betöltött személy, akinek a havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 80 000 Ft-ot, és más jövedelemmel nem rendelkezik.

„ESÉLY A PIHENÉSRE" PÁLYÁZAT FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK RÉSZÉRE

Pályázók köre: azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött fogyatékossággal élő személy, aki fogyatékossági támogatásban, és/vagy vakok személyi járadékában, és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül és 2009. évben és havi teljes összegű ellátása és a pályázat beadását megelőző hónapban szerzett jövedelme együttesen nem haladja meg a nettó 80 000 Ft-ot.

„SZOLIDARITÁS" PÁLYÁZAT TÖBB GYERMEKET NEVELŐ MUNKAVÁLLALÓK RÉSZÉRE

Pályázók köre: azon belföldi illetőségű munkavállaló:aki a pályázat beadását megelőző hónapban teljes munkaidős munkaviszonnyal rendelkezett, továbbá akinek a pályázat beadását megelőző havi járulékalapot képező bruttó keresete nem haladta meg a 130.000 Ft-ot és más jövedelemmel nem rendelkezik, valamint aki kettő vagy több gyermeket nevel saját háztartásában.

„VAKÁCIÓS PROGRAM" PÁLYÁZAT SZAKISKOLAI TANULÓK RÉSZÉRE

Pályázók köre: szakiskolai képzésben résztvevő nappali tagozatos tanulók legalább 20 fős csoportja, amennyiben a szakképző intézmény, szakképzés érdekében tevékenykedő civil szervezet, illetve szakszervezet nyújtja be pályázatát.

A meghirdetésre kerülő pályázatokon felnőttek esetében 40.000 Ft-os, gyermekek esetében 25.000 Ft üdülési csekk nyerhető el.

A pályázatokat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz postai úton kell eljuttatni. Cím: 1590 Budapest, Pf.11. A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány a www.udulesicsekk.hu web-oldalról tölthető le.

Forrás: Glózik Klára Tourinform - Békés megye irodavezető, Thermál Consulting Kft.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.