Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Április 01. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

50 határsértőt fogtak a határrendészek Gyulánál

50 határsértőt fogtak a határrendészek Gyulánál

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Egy tartálykocsiban megbújva, illegális módon próbált meg 50 ember Magyarország területére jutni


2010. március 30-án 14 óra 05 perckor Gyula közúti határátkelő helyen egy bolgár honosságú tehergépjármű jelentkezett belépésre, melyet egy görög sofőr vezetett. A tehergépkocsi ecetet szállított tartálykocsiban. A román-magyar közös kutató szolgálat ellenőrzése során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a tartálykocsiban emberek bújtak el és illegális módon próbálnak meg Magyarország területére jutni. A határrendészeknek az tűnt fel, hogy a szokásos gyakorlattól eltérően nem volt cég- vagy egyéb zárral ellátva a tartálykocsi beöntő nyílásai, valamint egy technikai eszköz is azt jelezte, hogy emberek lehetnek a tartályban, ezért a járműszerelvényt visszakísérték Románia területére.


A további vizsgálatokat már a román határőrizeti szervek folytatták, akik a tartálykocsi átalakított, és speciálisan kialakított részében megbújva 50 személyt (28 férfi, 6 nő, 16 gyerek) - az előzetes meghallgatások alapján 46 afgán állampolgárt, 2 indiai állampolgárt és 2 pakisztáni állampolgárt - találtak. Az 50 fő nem rendelkezett semmilyen úti okmánnyal, akiknek az adatai megállapítása és ellenőrzése folyamatban van.


A jármű Görögországból indult és Olaszország lett volna az úti célja, az 50 embert Görögországban helyezték el a rejtekhelyen. Az eljárást a román határőrizeti szervek folytatják, akik a járművet vezető embercsempészettel vádolt görög állampolgárt és az 50 határsértőt további meghallgatás, valamint az ügy kivizsgálása céljából Aradra szállították.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.