Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 26. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

A Harruckern ízei Berlinben

A Harruckern ízei Berlinben

Négyezer ötszáz vendégnek főzött Berlinben Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács.

A Harruckern János Közoktatási Intézmény szakoktatója, az egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszer-ipari kiállítás és vásár meghívottjaként tartózkodott a német fővárosban január 9-től 14-ig.

A Berlini Grüne Woche díszvendége ezúttal Magyarország volt, Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács hazánk ízeit mutatta be Németországban, a meleg konyha team chefje ként. A berlini díszfogadáson negyvenkét szakminiszter vett részt, a világ minden részéről.

A rendezvényre a gyulai chef stílszerűen pörköltöt főzött, a díszmenü étlapján vörösboros marhapörkölt pásztortarhonyával, bugaci töltött káposzta lángolt kolbásszal és csülöksajttal szerepelt. A marhapörkölt hat mázsa húsból és 140 kilogramm hagymából készült. Töltött káposztából kilencezer darabot tálaltak fel, mindezt a legszigorúbb higiénés szabályokat betartva.

Az eleki gasztronómiai csoport állandó vezetőjét emberi erőforrásban, és a tárgyi feltételek megteremtésében is támogatta a Harruckern János Közoktatási Intézmény. Az iskolától számos eszközt, például melegen tartó, úgynevezett „chaving" betéteket, ételszállítókat, „termo ládát" is kapott Ambrus György. Harruckern diákjai pedig az előkészületekben segítették mesterüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.