Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 10. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Hír6.hu

A polgármester elajándékozta a kolbászokat

A polgármester elajándékozta a kolbászokat

A bombariadó a szociális otthon lakóit segítette.
Hiába hirdette három napon keresztül a békéscsabai stand minden munkatársa, hogy a vasárnapi árverésen vásárolhatók meg a kerítésként kiaggatott kolbászok, a március 7-i vásár még


A kolbászkerítést a békéscsabai bentlakásos szociális otthonok lakói fogyasztják majd el.
A kiállítás képei (Fotó: Ignácz Bence)
Idén 33. alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten a 2010. március 4-től, 7-ig tartó legnagyobb belföldi idegenforgalmi vásár, az Utazás 2010 Kiállítás. Békéscsaba a már jól ismert, a látogatók körében most is nagy tetszést arató szlovák népi „podsztyenás" házával és a csabai vastagkolbászokból álló kerítéssel jelent meg a budapesti vásáron.


A hagyományosnak számító kolbászárverés az idén Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető közreműködésével kezdődött el, de közbeszólt az élet, bombafenyegetés formájában.


Egy rendőrségre érkező bejelentés miatt kellett kiüríteni az Utazás kiállításnak helyet adó Hungexpo területét, így a többi kiállítóval együtt a békéscsabai szervezőknek is el kellett hagynia a standot. A vásár, s ezzel együtt az összes kiállító programja itt be is fejeződött.


A békéscsabai standot díszítő kolbászkerítés kolbászai szinte maradéktalanul visszaérkeztek a megyeszékhelyre, amelyeket Vantara Gyula polgármester a városban működő bentlakásos szociális otthonok lakóinak ajánlott fel. A 49 szál, méteres csabai kolbászt még a héten megkapják a szociális otthonok lakói.

Hír6.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.