Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 15. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Agyagtól a tűzön át...

Agyagtól a tűzön át...

Kerámia kiállítás a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából néprajzi értékeket bemutató kiállítás nyílt Békéscsabán, a Degré utcai Szociális Intézményben.

Prekop János művésztanár két évtized munkájából állította össze a kiállítás anyagát, amelyben a Jankay Tibor Általános Iskola és a Kézműves Szakiskola fazekas tanulóinak munkái találhatók. Az alkotók a 10-15 éves korosztály képviselői. Néprajzi tárgyak és az állatok mellett modern irodalom ihlették az alkotásokat. A kiállított tárgyakat ma megtekintették a Szociális és Gyermekvédelmi Központ dolgozói is.


A Harry Potter ihlette halraj nagy tetszést aratott.

A munkatársakat ámulatba ejtették a kiállított kerámiák. Minden alkotás a gyermekek ügyességéről árulkodik. A gondozónők próbálták kitalálni, hogy egy-egy kerámiát, mire használták régen. Nagy örömmel ismertek rá például a tintatartóra. Sok kerámia gazdára talált volna, ha nem kiállítás, hanem vásár lenne a Degré utcai intézményben.


A Szociális és Gyermekvédelmi Központ gondozónői is megtekintették a kerámia kiállítást.

A kollégák gratulációjukat küldik minden alkotónak.


Mindenkinek más és más tárgy lett a kedvence.

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ Szociális Intézményegysége vegyes profilú intézményként többféle ellátási forma megszervezését biztosítja 212 sérült gyermek és fiatal számára. Azon középsúlyos vagy súlyos mértékben akadályozott, vagy más fogyatékosságban szenvedő személyek ellátásával foglalkozik, akiknek oktatása, képzése, foglalkoztatása, valamint gondozása csak intézményi keretek között oldható meg. Számukra biztosítja az ápolást, gondozást, habilitációs, rehabilitációs ellátást, szociális és szabadidős foglalkoztatást, hét szakmai területen.

Az intézmény alapszemléletét a barátságos környezetben való családias ellátás jellemzi. Minden ellátott, a számára legmegfelelőbb fejlesztéseken vehet részt. A szociális intézményegység szolgáltatásaival, speciális terápiák alkalmazásával a mindenoldalú fejlődést szolgálja.

Az Ápoló-Gondozó Otthonban, 135 férőhelyen, elsősorban a súlyosabban sérült személyek ellátását biztosítjuk. Alapszolgáltatásaink az ápolás, gondozás, nevelés, egészségügyi ellátás, habilitáció/rehabilitáció, közoktatási feladatok ellátása, szociális foglalkoztatás.

Forrás: Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ
Szociális intézményegysége

Pigler Judit
-kg-


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.