Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 17. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Állampolgári segítséggel fogták el a két rongálót Békéscsabán

Állampolgári segítséggel fogták el a két rongálót Békéscsabán

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság TÁJÉKOZTATÓJA.

2010.03.16.-án, délelőtt egy kis ünnepségre került sor a Békéscsabai Rendőrkapitányságon Dr. Hajdú Antal r.ezredes kapitányságvezető és Hirka Tamás önkormányzati képviselő ajándékcsomagot és tárgyjutalmat adott át egy békéscsabai férfinek és fiának.

Február második felében Békéscsabán a Pozsonyi és a Batsányi utcában lakókat - majd az újságban megjelent tudósítás után a város lakóinak többségét - felháborította az a vandál cselekedet, melynek során ismeretlenek facsemetéket rongáltak meg. A környéken lakók közül több személynek a kocsiját is megrongálták, valamint egy játszótéren a fa játékokban is komoly kárt tettek.

2010. március 3-én este 7 óra után egy Pozsonyi utcában lakó férfi autójával hazafelé haladva két fiatalra lett figyelmes, akik gyanúsan viselkedtek. A férfi leparkolta az autóját és fiával a Tompa utca felé indultak, hogy megnézzék mit csinálnak a fiúk. A Győri utcai kereszteződéshez érve azt látták, hogy a kereszteződéstől kb. 400 méterre az árokban lángok csapnak fel és a férfi által korábban látott két fiú fut feléjük. Az apa és fia megpróbálták feltartóztatni a fiúkat, de csak egyikőjüket sikerült, a fiatalabb elfutott. A férfi értesítette a rendőrséget, majd a rendőrség munkatársai átvették a fiút, aki meghallgatása során először tagadta, hogy ők gyújtották fel az árokparton lévő pampafüvet egy házi készítésű molotov-koktéllal és dobtak be egy másikat egy előkertbe. Később azonban részletesen beismerte tettét, valamint beismerte azt is, hogy barátjával az ő számlájukra írhatók a környéken történt gépkocsi rongálások, a játszótér illetve egy ház falának megrongálása, valamint a facsemetéket is ők vágták derékba. Ezután a rendőrök előállították a helyszínen elfogott fiatalkorú gyermekkorú társát is, aki a barátjával megegyezően mondta el a történteket.

A kerület önkormányzati képviselője egy jelképes ajándékkal köszönte meg a férfinek és fiának a segítséget. Valószínű, hogy így sok embert mentettek meg a további bosszúságoktól és kártól, hiszen azóta azon a környéken nem történt hasonló eset. Természetesen Dr. Hajdú Antal r.ezredes úr is köszönetét fejezte ki apának és fiának, valamint elmondta, hogy nagyon nagy segítség a rendőrség számára az, aki nyitott szemmel jár, figyel a szokatlan dolgokra a környezetében, hiszen nem lehet minden utcasarkon rendőr, de ha bárki ehhez hasonló dolgot észlel, csak annyit kell tennie, hogy tárcsázza a 107-es segélyhívószámot, és a kollégák rövid időn belül a helyszínre érkeznek.

Pengő Erzsébet r.fhdgy.
sajtóügyeletes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.