Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 28. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Pár óra alatt rendőrkézen a berényi rablók

Telefonon érkezett a bejelentés 2010. április 26-án 07 óra 55 perckor a Békési Rendőrkapitányság ügyeletére miszerint Mezőberény külterületén egy tanyaépületben élő idős férfit az éjszaka folyamán kiraboltak.

A 77 éves sértett kihallgatása során elmondta, hogy előző este (2010. április 25-én) 22.00 óra körüli időben, tanyáján három ismeretlen személy jelent meg, őt a konyha padlójára lökve bántalmazták, majd a házban kutatást végeztek, és megtakarított pénzét magukhoz véve a helyszínről elmenekültek.
A bántalmazás következtében az idős férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, kórházban ápolják.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói, a Békési Rendőrkapitányság, illetve a Mezőberényi Rendőrőrs bűnügyi és közrendvédelmi rendőri állománya közösen kezdték meg az elsődleges rendőri intézkedések végrehajtását (szemle foganatosítását, az adatgyűjtést, a tanúk felkutatását) az elkövetők mielőbbi kézre kerítése érdekében.

Az ügyben lefolytatott nyomozási cselekmények eredményeképpen, a bejelentést követően igen rövid időn - kevesebb mint 5 órán - belül a rendőrség látókörébe került egy 27 éves, büntetett előéletű mezőberényi férfi, akit a bűncselekmény elkövetését megelőzően többször is láttak a sértett lakókörnyezetében.

A férfi elszámoltatása során ellentmondásba keveredett a már korábban kihallgatott személyekkel, ezért műszeres hazugságvizsgálatára is sor került.
A vizsgálat eredménye, valamint az általa előadott valótlanságok cáfolata hatására a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Adatok merültek fel, továbbá arra vonatkozóan is, hogy a bűncselekményt a férfi, a 17 éves, bár fiatal kora ellenére igen hosszú bűnlajstrommal rendelkező, valamint a 26 éves büntetett előéletű testvéreivel közösen követte el.

A bűncselekmény elkövetését végül mindhárman beismerték, gyanúsítottkénti kihallgatásuk során a sértettől eltulajdonított pénz rejtekhelyét is megmutatták, amely (két különböző helyszínen) lefoglalásra került.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon csoportosan elkövetett rablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás - az elkövetők őrizetbe vétele mellett -folyamatban van, valamint kezdeményeztük előzetes letartóztatásuk indítványozását.

dr. Virág Zsuzsánna
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.