Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 30. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Egyéb esemény:

07 óra 15 perckor jelentkezett belépésre a lökösházi vasúti határátkelőnél az Ister nemzetközi gyorsvonat utasaként egy 38 és egy 15 éves ekvadori férfi, akik nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges vízummal, ezért visszairányították őket Románia területére.


Elfogták a kondorosi fegyveres rablót

A Békéscsaba Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen, aki 2010. 04. 21-én 11 óra 30 perc körüli időben Kondoroson egy vegyesboltba bement a kezében fegyvernek látszó tárggyal, és az ott dolgozó hölgyet pénz átadására szólította fel. Az elkövető a cselekménye elkövetése idején az arcát egy sötét színű, szeménél, szájánál kivágott maszkkal takarta el. Az eladó segítségért kiabált, amelynek hatására az ismeretlen személyazonosságú férfi a helyszínről elmenekült.

A nyomozás során a rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek Kondoros területén, amelynek során sok embert ellenőriztek, és elemezték a rendelkezésre álló videó felvételt is. A kisboltban felszerelt rendkívül jó biztonsági rendszernek köszönhetően a bűncselekmény elkövetése előtt 4 nappal készített felvételen sikerült felismerni egy hasonló ruházatú és hasonló megjelenésű személyt, akit a rendőrség április 27-én elszámoltatott.

A 18 éves helyi lakos a vallomása során az önmaga által elmondottakkal ellentmondásba keveredett, a nyomozók rövid idő alatt megdöntötték a kihallgatott személy alibijét, aki részletes, beismerő vallomást tett. A rendkívül súlyos bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsított személy elmondta, hogy pénzt szeretett volna szerezni, készült a bűncselekmény elkövetésére, megtervezte annak végrehajtását, légpisztolyt szerzett be és váltóruhát is készített az erdőbe a menekülési útvonalára. Az elkövető a menekülése során a fegyvert ráfogta az őt üldöző sértettre, aki emiatt visszafordult. Ezután a pisztolyt a cipőjével együtt hátrahagyta az erdőben, átöltözött és a főúton visszament Kondoros belterületére. A sértettel még összetalálkoztak a faluban, aki már nem ismerte fel az általa korábbról ismert, de már más ruházatban lévő elkövetőt.

A Rendőrség a kutatás során megtalálta és lefoglalta a gyanúsított által használt Walter 99 típusú, CO patronnal működő légpisztolyt, amely kinézetében, méretében és tömegében teljesen megegyezik az eredeti lőfegyverrel.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást a jelenleg bűnügyi őrizetben lévő férival szemben, az előzetes letartóztatásának indítványozása mellett. A bűncselekmény büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés a Btk. szerint.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.