Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 12. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Beiskolázási ütemterv

Beiskolázási ütemterv

Kedves Szülők!
Lassan végéhez közeledik az utolsó óvodai év és megkezdődik az első osztályba készülő gyermekek beiskolázása. A többlépcsős folyamat a szülők részéről is különös odafigyelést igényel, ezért felhívjuk szíve

2010. február 22.

Az óvodákban kiosztják a jelentkezési lapokat azon gyermekek szüleinek, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Békéscsabán található.

Minden gyermek csak egy jelentkezési lapot kaphat! Azok a szülők, akik gyermeküket a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Diákotthon sportosztályába, illetőleg a Szabó Pál Téri Általános Iskola logopédiai osztályába kívánják beíratni, nem az óvodában kapják meg a jelentkezési lapokat, hanem a szülőkkel történt egyeztetést követően az iskolákban.

Azon tanköteles tanulók szülei, akiknek lakóhelye vagy tartózkodási helye Békéscsabán található, de óvodai ellátásban nem Békéscsabán részesültek, az Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályon vehetik át jelentkezési lapjukat, szintén 2010. február 22-én.

(Azoknak a gyermekeknek a szülei, akik Békéscsabán nem rendelkeznek lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, de gyermeküket békéscsabai intézménybe szeretnék beíratni, Békéscsaba Megyei Jogú Város Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályán vehetnek át jelentkezési lapot 2010. május 11-én.)

2010. február 26.

Az óvodák a jelentkezési lapokat összegyűjtik a szülőktől, amelyeket továbbítanak a választott iskolának. Az iskola csak nyilvántartásba veszi a gyermeket, de még nem létesít tanulói jogviszonyt.

2010. április 2.

Az iskolák döntenek a tanulók felvételéről, a döntésről 2010. április 2-ig írásban értesítik a szülőket Elutasító határozat esetén a szülőket értesítő levélnek tartalmaznia kell a szabad hellyel rendelkező iskolákat. A szülő a határozatban közölt határidőig ezek közül választhat.

A beiratkozás idejére az esetleges fellebbezések is elbírálásra kerülnek.

2010. április 29-30.

Az általános iskolai beiratkozás időpontja. (A pótbeíratás időpontja: 2009. május 10.)

További információért forduljanak bizalommal az óvodákhoz ill. Békéscsaba Megyei Jogú Város Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához.

Békéscsaba Megyei Jogú Város valamennyi intézménye szeretettel várja a leendő első osztályosokat!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.