Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 03. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Békéscsaba az Utazás 2010 Kiállításon

Békéscsaba az Utazás 2010 Kiállításon

Az idén 33. alkalommal nyitja meg kapuit Budapesten a legnagyobb belföldi idegenforgalmi vásár, az Utazás 2010 Kiállítás. Békéscsaba a Csabai Kolbászfesztivál már jól ismert és közkedvelt szlovák népi „podsztyenás” házával és a c

A város nagyon büszke erre a rendezvényre, hiszen a kolbászfesztivál a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként kapta meg a kiváló minősítésű gasztronómiai fesztivál címet. Emellett azonban más értékekre és nevezetességekre is igyekszik felhívni a város a figyelmet. Ha kíváncsi a jövő 3 dimenziós technológiájára, az Utazás Kiállítás békéscsabai standján saját szemével tesztelheti az iPONT fejlesztéseit, az innovációs díjnyertes, szemüveg-nélküli 3 dimenziós TV tartalmakat és megoldásokat.

Programjai és látnivalói népszerűsítésére a város ebben az évben a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjaival összefogva a helyi szolgáltatásokat, kínálatot összefogó programcsomagokat jelentet meg. Emellett természetesen lesznek a kiállításon a megyeszékhelyet és környékét bemutató kiadványok is, melyekben a térség látnivalóit, nevezetességeit mutatják be az érdeklődőknek.

A szervezők igazi vendégváró programokkal készülnek a budapesti rendezvényre. Az attrakciók a kolbász témakörére épülnek: lesz interaktív kolbászgyúrás a standon és az „A" pavilon színpadán a Kolbász Klub Egyesület tagjaival, Csabai kolbász, illetve Csabagyöngye borok kóstoltatása, Kádár Ferenc régi városfotói, Farkas Gábor népi kerámiái, kvízjáték értékes nyereményekért, játszóház Ujj Évával és a hagyományosnak számító kolbászárverés az idén már Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető közreműködésével.

2010 a Fesztiválok Éve, s a Magyar Turizmus Zrt. kampányával összhangban Békéscsaba a témaévhez kapcsolódva az idén is megjelentetett egy rendezvénynaptárt, amely egész évben sokféle, színes programot ígér a csabaiaknak és a megyeszékhelyre érkező turistáknak egyaránt. A márciusban induló Békéscsabai Tavaszi Fesztivál rangos események sorát vonultatja fel majd egy hónapon keresztül. A június végén kezdődő Városházi Esték előadásai felejthetetlen élményt ígérnek a látogatóknak. A Munkácsy Emlékház és a Munkácsy Mihály Múzeum az idén is különleges programokkal fogadja az érdeklődőket.

A város standjánál érdeklődő kedves látogatók megismerkedhetnek még az Árpád Gyógy- és Strandfürdő, a város lovas klubjainak ajánlataival, a többi kulturális és szórakoztató eseményről is kapnak tájékoztatást, s mindemellett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjainak felajánlásaiból egy nyereményjáték keretében békéscsabai hosszú-hétvégék kerülnek kisorsolásra. Az Utazás 2010 Kiállításon az „A" pavilonban a békéscsabai önkormányzat és a Tourinform Iroda munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Támogatók: Árpád Gyógy- és Strandfürdő, Békéscsabai Kolbászgyártó Kft., Csabahús Kft., Csabai Kolbász Klub Egyesület, Csabai Rendezvényszervezés Kft., Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolája, Expoteam Kft., Fiume Hotel és Étterem, Garzon-Fenyves Hotel és Étterem,iPONT, Kisvendéglő a Hargitához, Munkácsy Emlékház, Munkácsy Mihály Múzeum, Szlovák Kultúra Háza


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.