Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2010. Április 11. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Békési Levéltár!A tervek szerint májusra elkészül az új irattároló

Békési Levéltár!A tervek szerint májusra elkészül az új irattároló

Továbbra is folytatódnak a munkálatok a békési Levéltár épületében. Békés megye Önkormányzata, önerőből, 360 millió forintos beruházás keretein belül egy olyan irattároló helységet fog megvalósítani, amely közel 30 ezer dokument

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a békési Levéltár épületében. A 2009-ben elkezdődött építkezéssel egy régi ipartelep már meglévő csarnokait alakítják át úgy, hogy azok alkalmasak legyenek különböző megyei dokumentumok szakszerű tárolására.

A fejlesztés első fázisa már befejeződött, aminek az eredményeképpen egy 330 négyzetméteres csarnokot már igénybe lehetett venni irattározás céljából. A felújítás második fázisának befejeztével, újabb két csarnok kerül átadásra, aminek köszönhetően további 1500 négyzetméterrel bővül az irattár alapterülete.

Izsó Gábor, Békés polgármestere, arról beszélt, hogy milyen jelentőséggel bír ennek az új beruházásnak a megvalósítása a város számára.

A munkálatok keretein belül az épületeket hőszigetelik és egy szellőző rendszerrel is ellátják. Továbbá az irattároló lényege, hogy a dokumentumok között mindig csak az éppen kutatás alatt álló területre lehet bemenni, a többi részén pedig a tároló polcok szorosan egymás mellé rendeződnek a helytakarékosság végett.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.