Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 31. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Bírósági ülnökök eskütétele

Bírósági ülnökök eskütétele

A Gyulai Munkaügyi Bíróság soron kívül megválasztott ülnökei március 26-án tették le esküjüket és vették át megbízólevelüket a megyeházán, Békéscsabán.

A köztársasági elnök 2010. januárjában határozatban rendelte el több bíróság, köztük a Gyulai Munkaügyi Bíróság ülnökeinek soron kívüli megválasztását. Az előírt határidőn belül, azaz február 15. és március 31. között a Békés Megyei-, a Békéscsabai Megyei Jogú Városi-, és a Békés Megyei Szlovák Kisebbségi Önkormányzat közgyűlései meg is választották őket. Az összefogás megyéje programot meghirdető Békés Megyei Önkormányzat pedig összefogta a soron kívüli bírósági ülnökválasztási eljárás megszervezését és lebonyolítását.


A Békés Megyei Önkormányzat fogta össze a a soron kívüli bírósági ülnökválasztási eljárás megszervezését
és lebonyolítását

Az öt ülnök, azaz Szőke János Péterné, Nagyné Kiss Rózsa, Vígh Piroska, Duna Jánosné és Krajcsovicz Andrásné március 26-án tették le esküjüket a megyeházán, Békéscsabán Dr. Baur Péter, a Békés Megyei Bíróság elnöke előtt. Ezt követően Domokos Lászlótól, a Békés Megyei Közgyűlés elnökétől és Köles Istvántól, Békéscsaba alpolgármesterétől vették át megbízólevelüket.


Megbízatásuk ideje alatt a törvény által meghatározott ügyekben
és módon vesznek részt az ítélkezésben

Az ülnökök már akár másnaptól számíthatnak arra, hogy szolgálataikat igénybe veszi a bíróság. Megbízatásuk ideje alatt a törvény által meghatározott ügyekben és módon vesznek részt az ítélkezésben, amelyben jogaik és kötelezettségeik azonosak a hivatásos bíróéval.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.