Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 10. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyeijogú Város Honlapja

Csabai rászorulók kapják meg két kínai bolt árukészletét

Csabai rászorulók kapják meg két kínai bolt árukészletét

Két önkormányzati tulajdonban lévő üzletet bérlő kínai ruházati üzlet bérleti jogviszonya díjhátralék miatt megszűnt....

Két önkormányzati tulajdonban lévő üzletet bérlő kínai ruházati üzlet bérleti jogviszonya díjhátralék miatt megszűnt.
Mindkét üzlethelyiségben új kínai alsó-felső ruházatot árultak. A végrehajtó a két üzlet árukészletét 8 millió forint értékben határozta meg ( a bolti érték 21,5 millió forint volt). Az első árverés meghiúsult, a második árverésen bruttó kétmillió forintért megvásárolható volt mindkét üzlet árukészlete. A közgyűlés úgy döntött, ezért az összegért megvásárolja az árukészletet, és szétosztja a város rászorulói között.

A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat már december közepén elkezdte az új ruházati termékek kiadását, eddig 13 napon, összesen hatszáz család (1523 fő) részesült az adományból. Az adományok koordinálását a családsegítő munkatársai végzik, családgondozóik folyamatosan tájékoztatják klienseiket a lehetőségről, vizsgálják a rászorultságot.

Az árukészlet kiosztása tovább folytatódik, többnyire keddi napokon, hiszen a családgondozók a napi munkájuk mellett végzik ezt a tevékenységet, és a keddi nap ügyfélmentes nap.

Békéscsaba polgármestereként nagy öröm számomra, hogy a városban élő rászorulókon ismét tudunk segíteni, továbbra is kiemelt célként kezeljük a hátrányos helyzetben élők segítését, támogatását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.