Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 21. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Csínom Palkó! Új bemutató a Porondszínpadon

Csínom Palkó! Új bemutató a Porondszínpadon

Nyílt olvasópróbán kaphattak ízelítőt az érdeklődők a Porondszínház új bemutatójából, a Csínom Palkóból. Az etno- operett különbözni fog a korábbi, kőszínházi verziótól, új alapokra támaszkodik a rendezés, a helyszín és a

A múlt évben bemutatott Aida musical sikerén felbuzdulva idén is nagyot álmodott a Jókai Színház társulata. Két premiert is terveznek ez év tavaszára a Porondszínházba, ezek egyike a Csínom Palkó, ami korábban már szerepelt műsoron, színpadi műként.

A kőszínházi verziót alaposan átdolgozták annak érdekében, hogy a Porondszínház különleges színpadán is élvezhető, és igazán látványos legyen.

Az etno-operettnek elnevezett alkotásnak a koreográfiája, és alapjaiban a rendezése is teljesen más, mint a korábbi bemutatónak.

A zenét a Szimfonikus Zenekar szolgáltatja, de a fiatalabb közönséget is meg szeretnék szólítani, ezért egy népzenei, etno zenei, blues vonalat is beemelnek.

Korábban a Csínom Palkó elsősorban a fiatal közönség szórakoztatásra került színpadra, a bérletesek nem is láthatták. A most átdolgozott, modern hangvételűre, és sokkal pörgősebbre rendezett etno- operett szélesebb réteg ízlését elégítheti ki.

A darab férfi főszereplője Szomor György, az egyik női főszerepet Gubik Petra játssza, akit már láthattuk a Porondszínházban Szomor György partnereként, akkor ő volt Aida.

A Csínom Palkóban színészként debütál egy fiatal énekesnő is, akinek, mint nemrég kiderült, komoly népzenei kötődése van. Ő nem más, mint a televízióból vadóc kislányként megismert Tóth Gabi, ő kapta az etno- operett másik női főszerepét.

A Porondszínházi bemutató május 12-én lesz, és 12 előadást terveznek. Ezt követően bemutatják Budapesten, a Hősök terén, majd Kapolcson, a Művészetek Völgyében is.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.