Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2010. Április 11. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Hír6.hu

De ki a franciska diktálja a trendeket?

De ki a franciska diktálja a trendeket?

Tavaszi Divatnapok a Csaba Centerben Zsédával.
Az április 9-10-i péntek-szombat egyértelműen a megyeszékhelyi Csaba Center kifutóján a báj, a kellem, a lazaság, a derű, a színharmónia/diszharmónia mixtúrája, a salsa vérátömlesztő er


Kövesd a vonalakat (még több trend)

(Tizenéve, egy hosszú hajú barátnőmmel azon röhögtünk, hogy szinte minden tévés hírolvasó lánynak, olyan erős-antóniásan - bár neki nagyon jól áll - rövidre volt vágva a haja.)

Életünk számos szegmensében (ha nem az összesben) a trendek diktálnak. Legyen az a gazdaság, oktatás, művészet: mindig egy kardinális csapást követ a tömeg.

S bár kozmopolita világunkban egy csomó reklám azt sulykolja a (nemcsak) tizenéveseknek, hogy Légy önmagad!, miközben nem sok alternatívát nyújtanak a multik, elég csak elsuhanni egy utcai butiksor előtt.

Ezzel szemben egy divatbemutató, azért lényegesen szélesebb skálán pörög.


Jedá vu (fotók)

A nagyközönség előtt bemutatott ruhák, kiegészítők mögött a mega-trend-projektmanek állnak, akik már egy leegyszerűsített formában demonstrálják az új modelleket - állítja egy csabai divatszakértő. Míg egy új trend életre kelése a hétköznapi ember számára hordhatatlan ruhákkal indul. Elsősorban egy adott ruhaköltemény kezdetleges fázisában még roppant extrém.

A világ nagy városaiban évente több divathetet is rendeznek, ahol a mogulok összedugják a fejüket. Itt a teamek iparművészetes tervezőinek ötletviharaiból a szakemberek kapnak sok-sok motivációt, és azokból tisztul le, hogy tulajdonképpen mire építik a következő trendet. Majd ezeket bemutatják a házi kifutókon, amelyben természetesen benne vannak az adott évszak színei, jegyei - véli a szakértő.

A trendember szerint alapvetően

a divatot jól reagáló fiatalok találják ki. Nem egyszer előfordult már, hogy például egy békéscsabai gimnazista lány vett egy nagyon különleges karkötőt külföldön, és amikor az osztálytársai meglátták, egyből azt kérdezték tőle: ho'vetted?, ho'vetted?

Ezután ők is elkezdik keresni az ékszert, és, ha hazánkban nincs ilyen modell, akkor esetleg egy szemfüles butikos több tucatot is rendel(het) a mintából. És egy idő után csak azt vesszük észre, hogy majdnem minden csabai középiskolás lány ugyanazt a karkötőt hordja.

Ez esetben neked az utca mondja meg, hogy ki vagy.


Azér' félő, hogy májusban már trikóban fogunk grasszálni az utcákon (képek)

Tavaszi Divatnapok a Csaba Centerben április 9-10 (péntek-szombat). Mindkét nap a műsorvezető Zséda; közreműködik: a NEO DIVATSTÚDIÓ. Szombat este fellép az Acid Jazz Company; Salsa Műhely valamint Boa Veronika hastáncbemutatóját láthatják az érdeklődők. 20-24 óra között beindul az Akciók Éjszakája, s végül 23 órakor Zséda élő(!!!) koncerttel zárul a tavaszi trendnapok programsorozat.

Such Tamás


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.