Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 25. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Első alkalommal Békéscsabán a ''Kultúrházak a XXI. században'' fotókiállítása

Első alkalommal Békéscsabán a ''Kultúrházak a XXI. században'' fotókiállítása

2010. február 22-én a Szent István Egyetem Gazdasági Karának épületében Dombi Ildikó a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodájának vezetője nyitotta meg a közösségi művelődésrő

Békés megyében, Békésen található Magyarország első vidéki művelődési háza, amely 2009-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, ehhez kötődően a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Békés Városi Kulturális Központtal és a Békési Galériával együttműködve országos fotópályázatot hirdetett.


Tilinger Sándor (Dombóvár) különdíjban részesült képe: Volt egyszer egy ház

A kultúrházak a XXI. században címmel meghirdetett országos kiállítás célja az volt, hogy egy kiállítás keretében bemutassa, egyben dokumentálja a Magyarországon található kultúrházakat, illetve az ott zajló művészeti és közösségi életet. Meghirdetőként arra a kérdésre kerestük a választ, hogy mi a szerepe a XXI. században a kultúrházaknak, a ma embere mit lát, mit vesz észre a működő művelődési házakból, közösségi színterekből.
A megvalósítást támogatta: a Nemzeti Kulturális Alap az Oktatási és Kulturális Minisztérium és Békés Megye Önkormányzata.

Forrás: Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
Feltöltő: Fiedler Nikoletta


Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.