Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 08. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békéscsaba Online

Ételkészítési bemutató a Békés Megyei Cullinary Team közreműködésével a Bor & Grill Fesztiválon

Ételkészítési bemutató a Békés Megyei Cullinary Team közreműködésével a Bor & Grill Fesztiválon

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a március 26-28-a között megrendezésre kerülő Bor & Grill Fesztivál beharangozó rendezvényén is részt vett, erről kérdeztük.

- Milyen alkalomból látogatott el március 5-én a Panoráma Restaurant, Snack Bar és Wellness Hotelbe?
- A békéscsabai Bor & Grill Fesztivál volt a ma reggeli ételbemutató apropója, ahol Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú polgármestere is jelen voltak. De természetesen részt vett az eseményen Bora Imre és Csanálosi László a fesztivál főszervezői is.

- Mi volt a céljuk?
- A fesztiválon megjelenő ételeket szerettük volna bemutatni. Így voltak többek között grill ételek, tojás, csabai kolbász, amelyeket helyben el is készítettük, és meg is lehetett kóstolni. Fantasztikus ételek voltak, hiszen mind helyi, Békés megyében megtermelt, kiváló minőségű alapanyagokból készültek.

- Ön hogyan kapcsolódik ehhez a fesztiválhoz?
- A Békés Megyei Cullinary Team is részt vesz a rendezvényen, hiszen a március 26-ai megnyitó után civil szervezeteknek és nyugdíjasoknak fognak ételkészítési bemutatót tartani az olimpiai érmes szakácsmesterek, március 28-án, vasárnap 12 órától pedig a sétáló utcában fognak ételkészítési bemutatót és kóstolót tartani. A rendezvény gasztronómiai házigazdája pedig jómagam leszek.


MCOnet-Kovács Tünde

Fotó: Martin Gábor


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.