Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 09. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Fagylalt a sajtótájékoztatón

Fagylalt a sajtótájékoztatón

Rászorulók részesültek az adományból.
Kissé rendhagyó volt a mai gyulai városházi sajtótájékoztató, hiszen rászoruló családok részesültek pénzadományban és közös fagylaltozásra is lehetőség nyílt.

Mint ismeretes a reneszánsz bálon mindig sor kerül valamilyen jótékonysági árverésre, idén a Zsigovits ékszerboltnak köszönhetően egy értékes aranygyűrű került felajánlásra, amely százezer forintért talált gazdára. Ezt az összeget tíz-tíz rászoruló család között ajánlotta fel a tulajdonos, amit Perjési Klára, polgármester jelenlétében személyesen adott át hétfőn.

A másik rendhagyó téma az Erkel bicentenáriumhoz kapcsolódik, hiszen egy együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzat és Boka János, valamint Szatmári Jánosné, a Városház utcai fagylaltozó üzemeltetői. Ennek értelmében a bicentenárium emlékére különböző édesipari terméket kívánnak értékesíteni, melynek bevételéből hozzájárulnak az eseménysorozat szervezési költségeihez.
Így kapható lesz Erkel fagylalt, Erkel kedvenc desszertje, és Erkel kávé is. A fagylaltot a jelen lévő rászoruló családok is megkóstolhatták.

Az eseményen szó volt még a Civilek a Civilekért elnevezésű keddi fórumról, és a zöld hályog világnapja alkalmából megrendezésre kerülő ingyenes szűrési napról, melynek a városháza díszterme ad otthont március 12-én pénteken reggel kilenctől, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

VHZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.