Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Április 01. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Fejlesztés a sürgősségi osztályon

Fejlesztés a sürgősségi osztályon

Jövőre már helikopter is leszállhat a gyulai kórházban. A Magyar Állam és az Európai Unió közös társfinanszírozásával korszerűsítik a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház sürgősségi osztályát.

A projekttel kapcsolatos sajtótájékoztatón Szaló Péter területfejlesztési szakállamtitkár elmondta, az összesen 620 milliós beruházás a tervek szerint jövő nyárra készül el, melynek keretében egy mentőhelikopter leszálló pályát is létesítenek.

Dr. Kovács József főigazgató főorvos hangsúlyozta, a korszerűsítés egyik legfontosabb eredménye lehet, hogy növelje a lakosság életesélyét és biztonságérzetét. A beruházásnak köszönhetően a sürgősségi osztály nettó alapterülete 284 négyzetméterrel bővül, növekszik az épület műszer állományának élettartama, és fejlesztik az informatikai környezetet is.

A projekt önereje 113 millió forint, amelyet a Békés megyei Önkormányzat biztosít, emelte ki a sajtótájékoztatón résztvevő Farkas Zoltán a megyei önkormányzat alelnöke.

VHZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.