Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 02. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Garázdák a belvárosban és Jaminában

Garázdák a belvárosban és Jaminában

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtó közleménye.

2010.02.28-án, 22 óra 30 perckor a Békéscsabai Rendőrkapitányság Ügyeletére érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettes Békéscsabán a Gábor Áron utcában randalírozik, kukákat borogat. Az Ügyelet utasította a szolgálatban lévő járőröket, hogy menjenek a helyszínre és vizsgálják át a területet. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a Gábor Áron u. 7. szám alatti lépcsőház bejárati ajtajának üvegét ismeretlen elkövető egy betonba ágyazott vas rúddal betörte, valamint a környéken több kukát is felborogatott.

A rendőrök néhány perc múlva egy 3 fős társaságra lettek figyelmesek, akik a helyszíntől nem messze gyalogoltak a járdán. A csapat egyik tagja, mikor észrevette a rendőrautót, futásnak eredt, de utána mentek és elfogták. A fiatalkorú személy elismerte, hogy egyedül törte be az ajtó üvegét és ő borogatta fel a kukákat is. Tettét különösebben nem indokolta, mindazt céltalanul tette. A rongálással okozott kár kb. 30.000 Ft. Vele szemben garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás a Békéscsabai Rendőrkapitányságon.

28-án 09 óra 30 perckor érkezett bejelentés a Rendőrségre, hogy még 27-én este 20 óra előtt valamivel Békéscsaba jaminai városrészén a Pozsonyi utcában ismeretlen elkövetők egy ház falát megdobálták, amelynek a festése és ablakkerete rongálódott meg. A kivonuló rendőrök megállapították, hogy a tégladarabok és betondarabok a Batsányi utca 1/1 szám előtti ártézi kút talapzatából származnak. A rongálók a Pozsonyi utca páratlan oldalán tovább haladva több, kb. 3 méter magasságú hársfa csemetét is valamilyen vágó eszközzel bevágtak és kettétörtek. A Pozsonyi-Batsányi utca kereszteződésénél lévő játszótéren két fából készült hinta állványát is bevagdosták és a csúszdára egy drótkerítés darabot húztak fel. A rongálásokkal okozott károk megállapítása folyamatban van. Rongálás miatt indított büntetőeljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében.

A Rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy akik a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, illetve a nyomozást segítő körülményt észleltek, vagy akik a bűncselekmény elkövetőiről bármilyen adattal, információval rendelkeznek, azok személyesen jelentkezzenek a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, illetve hívják a 66/523-700-as telefonszámot, vagy a Rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számát. A Rendőrség a bejelenő adatait bizalmasan kezeli.

A Rendőrség továbbá kéri a lakosságot, hogy ha bármilyen garázda jellegű cselekményt vagy egyéb bűncselekményt észlelnek, akkor a rendőrség segélyhívó számain haladéktalanul tegyenek bejelentést (a fenti példának megfelelően) az elkövetők azonnali kézre kerítése érdekében.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.