Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 12. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Göröngyös út, ha végig megyek rajtad én…

Göröngyös út, ha végig megyek rajtad én…

Tengelytörés nélkül lehet majd közlekedni Gyomaendrőd és Dévaványa között?
Gyomaendrőd és Dévaványa összefogott. A két település között húzódó útszakasz költői túlzással sem nevezhető tükörsimaságúnak nevezni. A kátyú

A téli hideg még jobban tönkretette a Gyomaendrőd és Dévaványa közötti útszakaszt, az autósok rémálma az adott rész, katyúkkal és emiatt sebességkorlátozó táblákkal fűszerezve. A közútkezelő munkatársai jelenleg is dolgoznak az úton, a hír6 tudósítója Gyomaendrőd közelében látta őket aszfaltozni. A két város között ingázókat és a gazdasági szereplőket(leggyakrabban ők használják az utat) cseppet sem hagyja hidegen az út állapota, a tényeket ismerve bosszankodásuk nem alaptalan. A hír6 megkereste Dévaványa polgármesterét, hogy megkérdezze, véleménye szerint milyen az út állapota. Alkalmatlan a közúti közlekedésre - szólt Pap Tibor velős válasza. A város vezetője elmondta, hogy egy 4 km-es szakaszt 2003-2004-ben felújítottak, de a 420 milliós beruház után sem javult számottevően az adott út állapota. A város az 1990-es évek második felétől többször is fordult már a minisztériumhoz, a különböző regionális intézményekhez, ám eddig csak az ígérgetés maradt.

Az ügy érdekében összefogott a két leginkább érintett település, Gyomaendrőd és Dévaványa. Közösen megbíztak egy kft.-t, hogy készítse el a megvalósíthatósági tanulmányokat. Egy hónap múlva várhatóak a konkrét számok a tervvel kapcsolatban. Egy korábbi számítás szerint, ez az összeg nagyságrendileg 1,2 milliárd forint lehet.

Hír6.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.