Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 27. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Gőzerővel folynak a munkálatok Pósteleken!

Gőzerővel folynak a munkálatok Pósteleken!

A hosszú tél és a csapadékos időjárás után nagy intenzitással folynak a Pósteleki Parkerdő, Kemping és az Autósmozi felújítási munkálatai.

Az ivóvíz kiépítése 80%-os készültségben van, és e hónap végén megtörténik az üzembe helyezés is.
A Parkerdő területén készülnek a bográcsozó helyek, melyek mindegyikét étkezőpadokkal látják el, hogy a családi piknikek kényelme megteremtődjön. A Parkerdő bejáratánál lévő erdei büfé felújítását követően, április végétől, egyaránt várja a megfáradt turistákat, piknikezőket, illetve kirándulókat is.


A régen közkedvelt, de elfeledett kemping felújítása befejező stádiumba került, hiszen a terület megtisztítása, parkosítása már megtörtént, a vizesblokkok megfelelő színvonalú felújítása pedig folyamatosan halad.
Az Autósmozi területén a tervek szerinti,160 m2 -es állandó színpad építésének már az utómunkálati folynak, illetve most kezdődött el a vetítéshez szükséges technikai háttér megteremtése. A hosszú idő és a viszontagságos időjárás szükségessé teszi, hogy a régi vetítővászon helyére egy új vetítőfelület kerüljön, ami megfelelően szolgálja majd a szórakozás örömét.


A sportolni vágyókra gondolva, 2 db 40m x 20m-es füves focipálya már elkészült, illetve egy homok kézilabda, röplabda pálya létesítése pedig most van folyamatban.
A látogatók, kirándulók informálódását segíti majd 2 - 3 db információs tábla telepítése, mely térképekkel, útvonaltervekkel fogja segíteni a tájékozódást. A terület mobilhálózati lefedettsége nem teljes, ezért egy nyilvános telefonfülke kihelyezése is hamarosan megteremtődik.


Békéscsaba Város és a Körös Volán Zrt. segítségével újra buszjáratok fogják segíteni a családok mobilitását - amely a Malom térről fog indulni - hogy Póstelek ismét bekerülhessen Békéscsaba vérkeringésébe.
A társaság április 30- ára tervezi a létesítmény megnyitását, melyet a másnapi május 1 -vel kapcsoltak össze. Ezen megnyitóhoz a Csaba Lovas - Íjász Kör színvonalas, Nemzetközi íjászversenye is hozzájárul, mely május 1- én 10.00 órától kerül megrendezésre. A délután folyamán pedig több színvonalas, kulturális programmal várják az érdeklődőket, majd pedig szabadtéri disco zárja az estét. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.



Kapcsolódó képek



A Pósteleki Szabadi Park üzemeltetését a Pósteleki Turisztikai Kft. látja el.
5600 Békéscsaba, Pósteleki út. 2084. T: 66/446-445, 06/70/6363-001

E-mail: postelek@postelek.com

Web: www.postelek.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.