Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 09. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Gyula partnerséget kínál

Gyula partnerséget kínál

Az Utazás Kiállításon a fürdőváros is megjelent.
Önálló standdal mutatkozott be Közép-Európa egyik vezető idegenforgalmi mustráján, a budapesti Utazás Kiállításon Gyula városa. Március 4-től 7-ig a gyulai vár makettje mellett vá

Nem csak a fürdő és a vár, de számtalan kulturális rendezvény is vonzó lehet azon látogatók számára, akik Gyulát választják pihenésük helyszínéül. A közeljövő programjai között szerepel a Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra avagy a kolbászok és sonkák csatája a várkertben.


Bottás Gyöngyi (Fotó: Ignácz Bence)

Ezzel kapcsolatban Bottás Gyöngyi úgy fogalmazott, szeretnék elérni, hogy hasonló színvonalú rendezvényé nője ki magát a kolbász és füstölt húsok versenye, mint a Csabai Kolbászfesztivál. Természetesen nem kívánnak a csabaiak babérjaira törni, de mindenképpen célként jelölték meg a gyulai hentesek hagyományainak megőrzését. Ebben vállal feladatot a Sódar Mustrát szervező Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete, amely az Utazás Kiállításon is bemutatkozott.


A gyulaiak következő nagy rendezvénye az áprilisi Kisüsti Pálinka Fesztivál, amely hatalmas hírnévre tett szert az utóbbi tíz évben. „Ma már nem azért vesznek részt az emberek a pálinka fesztiválon mert éppen Gyulán tartózkodnak - fogalmazott az ügyvezető igazgató -, hanem azért jönnek Gyulára, hogy részt vegyenek a gyümölcspárlatok ünnepén."


Ezen felül szinte egész évben érdekes és színes programokkal várja a turistákat a város, a tavaszi Reneszánsz Karneváltól a nyári Várszínházi előadásokon át akár az országos rally versenyig. Gyula erényeivel kapcsolatban Bottás Gyöngyi kijelentette, minden területen vannak még feladatok, céltudatos munkával tovább erősíthetők, vonzóbbá tehetők a rendezvények.

A kínálat bővítését célozza a Várfürdő ebben az évben induló újabb fejlesztése is, amelynek eredményeként újabb szórakoztató részleg épül - elsősorban a gyerekeknek - a fürdő területén.


Varga Zoltánt jó szívvel látták vendégül a megyei standokon

A megye városai közül szálláslehetőség szempontjából Gyula áll a legjobban, ráadásul tovább bővül a kínálat a korábbi Agró Hotel teljes felújításával, illetve az Erkel Hotel átépítésével. Az idén elkészülő beruházások eredményeként az Agró Hotel helyén négycsillagos szálloda nyitja meg kapuit, míg az Erkel egyik része szintén négycsillagos kiszolgálással várja a vendégeket. Arról, hogy a más városok rendezvényeire érkezők nagy része is Gyulát választja szállásként, Bottás Gyöngyi úgy fogalmazott, nem más városok rovására szeretnék fejleszteni az idegenforgalmukat.

Összefogással, akár a rendezvények időpontjainak összehangolásával, közös programok szervezésével nem csak egy-egy város, de az egész térség idegenforgalma erősödhet, s ebben kínál partnerséget Gyula városa.


Az Utazás Kiállításon a megyei kiállítók standjait meglátogatta Varga Zoltán is. Az önkormányzati minisztert a hír6.hu arról kérdezte, hogyan fejlődhet a megye turizmusa szálláshelyek hiányában, s a tárca milyen segítséget nyújthat a probléma enyhítésére.


- Kétségtelenül vannak gondok Békéscsabán és Orosházán, ráadásul a gazdasági válság megnehezíti a projektek megvalósítását. Elsősorban a magántőkének kell meghatározó szerepet játszani a szálláshelyek fejlesztésében, de ehhez megtalálhatók a pályázati források a regionális operatív programban. - fogalmazott Varga Zoltán.

Hozzátette: a turizmus a jövőben is fejlődni fog és a mindenkori kormány felelőssége, hogy ehhez megfelelő segítséget, forrásokat biztosítson.

Malatyinszki András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.