Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 01. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Három nagyszabású szállodafejlesztés Békésben

Három nagyszabású szállodafejlesztés Békésben

Gyulán átalakítják az Erkel Hotelt, Füzesgyarmaton a Hotel Garát, Békéscsabán pedig új szálloda épül. Mindez uniós támogatással valósul meg.

A gyulai Erkel Hotelre kétmilliárd forintot költenek. A szálloda homlokzata illeszkedni fog a városképhez. Az Erkelben 500 négyzetméteres wellness központ lesz, és 185 szoba válik négycsillagossá. A mozgáskorlátozottakra is gondolnak, ezért külön szobákat alakítanak ki, egyúttal mindent elérhetővé tesznek számukra. Nő a hotel konferenciakapacitása, így egyszerre akár 8-900 vendég vehet részt egy-egy rendezvényen. A gyulai fejlesztés több szempontból is fontos. Békés megye a második számú turisztikai célpont a térségben, szeretnék, ha a turisták számára még vonzóbb lenne a fürdőváros és annak környéke.


Nemcsak Gyulán, Békéscsabán is nagy építkezésbe kezdtek. A megyeszékhelyi Gab-Hor Kft. 66,6 millió forintos EU-s támogatást nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán arra, hogy a Jókai utcán szállodát építsenek. Az új, háromcsillagos hotel egyébként is elkél, de akkor különösen szükség van rá, amikor a kolbászfesztivál idején több tízezren látogatnak el és szállnának meg a városban. A háromszintes, 25 szobás Hotel Brillben két szoba a mozgássérülteket szolgálja majd. A szálloda földszintjén a vendégeknek éttermet, valamint 150 férőhelyes, osztható konferenciatermet, élményfürdőt és szaunát építenek. A beruházás bekerülési költsége több mint 300 millió forint.

Valamivel kevesebbet, több mint negyedmillió forint uniós támogatást nyert az FR Tulipánudvar Kft. a Hotel Gara szálláshely- és szolgáltatás bővítésére. Ez az összeg a füzesgyarmati szálloda komplex felújítását teszi lehetővé.

Forrás: Napi Turizmus 2010/39

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.