Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2012. Február 07. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Hatszázmillió forint Dél-Békésben az ivóvízbázis védelmére

Hatszázmillió forint Dél-Békésben az ivóvízbázis védelmére

Hatszázmillió forint EU-támogatást nyert a Békés Megyei Vízművek Zrt. a Maros hordalékkúp alatt található egészséges ivóvízbázis biztonságba helyezésére - közölte Nagy László, a társaság műszaki vezérigazgató...

Hatszázmillió forint EU-támogatást nyert a Békés Megyei Vízművek Zrt. a Maros hordalékkúp alatt található egészséges ivóvízbázis biztonságba helyezésére - közölte Nagy László, a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Nagy László elmondta: a társaság 34 településen összesen 186 ezer embernek szolgáltat egészséges ivóvizet a hordalékkúp alatt található vízkészletből.
A beruházás még az év folyamán befejeződik. A vízművek önerő nélkül valósítja meg a programot, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával - mondta.
A vezérigazgató-helyettes hozzátette: Békés megye legnagyobb víziközmű szolgáltatója régóta tervezi a dél-békési vízkitermelő műveknél a kutak és a hozzájuk kapcsolódó belső védőterületek korszerűsítését. A Maros hordalékkúp laza szerkezete az ivóvízkészlet fokozott védelmét igényeli az esetleges környezeti ártalmak elhárításáért.


Az Alföld délkeleti részén, a Körös-Maros köze legjobb vízadói a Maros hordalékkúp területén - átlagosan 100-200 m-es mélységben - helyezkednek el. A térség - ivóvíz-beszerzési szempontból - legjelentősebb vízföldtani egysége a Maros hordalékkúp, melynek egyharmada Magyarország, kétharmada Románia területén található.


brg bki

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.