Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 20. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Hatvani Városi Bíróság elfogató parancsa alapján egy 31 éves békéscsabai férfit fogtak el, akit előállítottak a körözést elrendelő szerv bírája elé. A férfi előzetes letartóztatása megtörtént.

A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai a Békési Rendőrkapitányság által kiadott elfogató parancs alapján egy 32 éves gyulai férfit fogtak el, akit a kihallgatását követően szabadon engedtek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai a saját elfogató parancsa alapján egy 46 éves helyi férfit fogtak el, aki a kihallgatását követően szintén szabadon távozhatott.

Tegnap hajnalban Varsand külterületén fogtak el három török személyt a román határrendészek, akik tiltott módon próbáltak Magyarország területére jutni, a megfelelő okmányok nélkül. Az eljárást a román szervek folytatják tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt.

18 óra 30 körül Battonyánál két moldáv személy próbált Magyarország területére jutni, de a magyar-román közös ellenőrzés során a határrendészek észlelték, hogy a két férfi hamisított román személyigazolványokkal próbálta igazolni magát, amelyek nem a saját nevükre voltak kiállítva. Az eljárást a román szervek folytatják le.

Egy moldáv személyt 20 órakor Méhkeréknél kellett visszairányítani Romániába, mert nem rendelkezett a beutazáshoz szükséges vízummal. Egy másikat pedig azért, mert beutazási és tartózkodási tilalom van ellene elrendelve, helyszíni bírság meg nem fizetése miatt.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.