Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 02. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

Kerékpáros tolvajokat fogtak a rendőrök állampolgári segítséggel
2010.02.27-én, dél körül Békéscsabán a Corvin utcán az ott lévő áruházak előtt a járdán sétált egy fiatal lány, kezében a pénztárcájával. Közben hátulról egy kerékpáros személy kitépte a pénztárcáját és elhajtott, akit egy másik kerékpáros is követett. A lány nem hagyta annyiban az egészet és utána szaladt a láthatóan együtt menekülő bicikliseknek.

A szaladó lányt látva két férfi a személygépkocsijukkal megállt és megkérdezték, hogy tudnak-e valamit segíteni. A sértett gyorsan elmondta a történteket, majd a kocsiba ugrott és utána hajtottak a bicikliseknek. A Felső-Körös soron sikerült utolérniük az egyik kerékpárost, akit a helyszínen visszatartottak, miközben hívták a Rendőrséget. A kiérkező rendőrök elfogták a másik tettest is, akiktől lefoglalták a pénztárcát a benne lévő néhány ezer Ft. készpénzzel együtt.

Az elkövetőket előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki, akik elismerték tettüket. A két fiatalkorú gyulai fiú elmondta, hogy lakhelyükről kerékpárral érkeztek Békéscsabára, elköltötték a náluk lévő pénzt, és úgy gondolták, hogy a fenti módszerrel szereznek pénzt.

A Rendőrség ezúton is megköszöni a segítséget nyújtó két békési férfi segítségét, akik közreműködtek a tettesek gyors elfogásában.


Egyéb események:

10 óra 25 perckor Lökösháza vasúti határátkelőnél a Traianus nemzetközi gyorsvonat utasaként jelentkezett kilépésre egy ismeretlen állampolgárságú és személyazonosságú nő, aki semmilyen okmánnyal nem rendelkezett. Az intézkedés során a személy zavartan viselkedett, nem volt hajlandó szóban válaszolni. Írásban, angol nyelven tett olyan nyilatkozatot, hogy menekült és olyan országot keres, ahol menedékjogot adnak neki. A nőt a BÁH békéscsabai Befogadó Állomás munkatársának adták át.

16 órakor Gyulánál jelentkezett belépésre egy 46 éves török állampolgár, aki a vízumában engedélyezett napokat már letartózkodta, ezért visszairányították Románia területére.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.