Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 06. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

Sértettet keres a Rendőrség

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 44 éves békéscsabai férfi ellen, aki 2010. január 29-én Békéscsabán a Penza lakótelepnél egy hátsó kerekénél lakattal lezárt kerékpárt tolt.

A férfi a kerékpárt feltehetően a belvárosból, a Penza lakótelep vagy a strand környékéről tulajdonította el, azonban a tulajdonos azóta sem tett bejelentést a kerékpárja eltűnéséről.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság kéri a sértettet, hogy jelentkezzen a Rendőrségen (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3.), hogy a nyomózó hatóság minél hamarabb befejezhesse a vizsgálati munkát és visszaadhassa a biciklit. Amennyiben rendelkezik a kerékpárja tulajdonjogát igazoló irattal, akkor azt is hozza magával!

- 2 -

Lebuktak a jaminai rongálók

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rongálás és garázdaság bűncselekmények elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen, akik, az elmúlt héten Békéscsaba jaminai városrészén a Pozsonyi utcában egy ház falát megdobálták, amelynek a festése és ablakkerete rongálódott meg. A rongálók a Pozsonyi utca páratlan oldalán tovább haladva több, kb. 3 méter magasságú hársfa csemetét is valamilyen vágó eszközzel bevágtak és kettétörtek. A Pozsonyi-Batsányi utca kereszteződésénél lévő játszótéren két fából készült hinta állványát is bevagdosták és a csúszdára egy drótkerítés darabot húztak fel. Az elkövetők számlájára írható az is, hogy a Batsányi utcán található üzletsor tetejének több cserepét is megrongálták, valamint személygépkocsik kerekeit szúrták ki.

Március 3-án a kora esti órákban egy környékbeli lakos hazafelé menet két gyanúsan viselkedő fiatalt látott Békéscsabán a Győri utcán. Otthon letette az autóját és szólt a fiának, hogy nézzék meg, mit csinálnak fiatalok. Elindultak feléjük, akik velük szemben szaladtak a járdán hátuk mögött nagy tüzet hagyva. A férfi és a fia megfogta az egyik menekülő személyt, majd értesítette a Rendőrséget.

A kiérkező rendőrök már tudták, hogy a korábbi bűncselekmény-sorozat elkövetőjével van dolguk. A fiatalkorú helyi fiú elmondta a megszökött társának adatait, akivel együtt előállították őket a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A másik fiú egy, szintén környékbeli gyermekkorú személy, mindkettőjüket kihallgattak a nyomozók.

A Rendőrség megköszöni annak a két állampolgárnak a segítségét, akik elfogták és visszatartották az egyik elkövetőt a rendőrök megérkezéséig.

- 3 -

Egyéb események:

A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai csalás vétség megalapozott gyanúja miatt a Békés Megyei Bíróság BV Csoportjának körözése alapján egy 28 éves helyi férfit fogtak el a Vasútállomáson, akit a Gyulai Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítottak. Szintén a csabai rendőrök lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves kondorosi férfit vettek őrizetbe.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.