Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 09. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

Betörőket fogtak az orosházi rendőrök

Március 3-án a délutáni órákban az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói őrizetbe vettek egy helyi illetőségű fiatalembert, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt hónapokban több társával együtt sorozatban követtek el betöréses lopásokat és más bűncselekményeket.

A bevezetett intézkedések során a házkutatások és más nyomozási cselekmények eredményei alapján olyan személyi és tárgyi bizonyítási eszközöket sikerült összegyűjteni, melyek alapján március 4-én egy fiatalkorú orosházi lakos őrizetbe vételére is sor került.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatalember a nyomozás jelenlegi szakaszában mintegy 15 rendbeli - főként Orosházán történt - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

Előterjesztésünk alapján a gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az üggyel összefüggésben az Orosházi Rendőrkapitányság két másik személyt is keres, akik részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.


- 2 -


Egyéb események:

Beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állt az a 43 éves török férfi, aki tegnap 20 óra 15 perckor jelentkezett belépésre a Gyulai határátkelőnél, ezért a határrendészek visszairányították Románia területére. Egy 41 éves török férfi is szeretett volna Magyarország területére lépni ugyanabban az időben Gyulánál, ő viszont érvényes vízummal nem rendelkezett, ezért őt is visszairányították Romániába.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.