Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 20. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

Rablást elkövető nőket vett őrizetbe az Orosházi Rendőrkapitányság

Március 17-én 10 óra 47 perckor érkezett bejelentés a kapitányság ügyeletére az Orosháza, Könd utcai egyik élelmiszerüzletből, mely szerint az üzletben lopás történt és azt ezt észlelő biztonsági őrt a tettesek fellökték és elmenekültek.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a délelőtti órákban a boltban két ismeretlen nő jelent meg egy gyermekkel. Az üzletben való gyanús viselkedésük felhívta a biztonsági őr figyelmét, aki ezért szemmel tartotta őket és közben észrevette, hogy az egyik nő egy doboznyi - 3.900,- Ft értékű - Kinder csokoládét rejtett a ruhájába. Mivel a csokoládé a pénztárnál történő fizetéskor sem volt a kosarukban, ezért a biztonsági őr megkérte őket, hogy ellenőrzés céljából fáradjanak vele az irodába.

A két nő ehelyett azonban hangoskodni kezdett, majd többször ellökték útjukból a biztonsági őrt, majd kimenekültek az utcára és egy személygépkocsival elhajtottak.

A gyors rendőri intézkedések eredményeként a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság közre-működésével rövid időn belül előállítottak két ottani lakóhelyű nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A házkutatások során előkerültek az eltulajdonított árucikk maradványai is.

A gyanúsítottakat őrizetbe vételére került sor, ellenük rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, tekintettel arra, hogy a Büntetőtörvénykönyv 321. §. (2) bekezdése szerint rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot, avagy az élet testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

--------------------------------------------------

Gyermekkorú betörőt kerített kézre az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya

Még február közepén ismeretlen elkövető tört be egy helyi szórakozóhely épületébe, ahonnan egy laptopot tulajdonított el. Március közepén ismét betörtek ugyanoda, és az elkövető az egyik alkalmazott teniszütőjét, teniszlabdáit és focilabdáját vitte magával.

A nyomozás szálai egy orosházi lakóhelyű fiatal fiúhoz vezettek, akit 2010. március 18-án elő is állítottak a kapitányságra az ügyben nyomozó rendőrök. Kihallgatása során beismerte a betörések elkövetését, valamint további vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában is beismerő vallomást tett. A végrehajtott nyomozási cselekmények során előkerült az eltulajdonított tárgyak egy része is.

Tekintettel arra, hogy a fiú a cselekmények elkövetésekor a 14. életévét nem töltötte be és ezért vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn, így ellene a nyomozást meg kell szüntetni.

--------------------------------------------------

"Kék hírek" röviden

Sem személyazonosságát, sem állampolgárságát és Magyarországon tartózkodásának jogcímét sem tudta okmányokkal igazolni az a román állampolgár, akit nemzetközi gyorsvonat utasaként Lőkösházánál vontak ellenőrzés alá.

Vele szemben tiltott határátlépés valamint külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértés miatt indult eljárás.

Orosházán a Móricz Zsigmond utcában az egyik lakóház 4. emeletéről kizuhanó ablaküveg okozott mintegy 60.000 Ft anyagi kárt egy parkoló személygépkocsiban. Mint kiderült a lakásban nyitott állapotban hagyott ablak a huzat miatt csapódott be és tört ki. Csupán a szerencsén múlott, hogy az eset nem járt súlyosabb következménnyel.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai négy személyt vettek őrizetbe, gazdasági bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. További információt, a jelenleg is folyamatban lévő vizsgálat eredményének függvényében ad a rendőrség.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.