Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Január 23. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - egyéb események

Helyi kék hírek - egyéb események

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

Bíróság elé állították a bolti szarkákat
2010.01.22. péntek 13:26

A Békéscsabai Rk. kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetése miatt őrizetbe vette azt a két kabai lakos nőt, akik egy békéscsabai drogériából több mint 20.000 Ft értékben parfümöket próbáltak meg eltulajdonítani azonban a biztonsági szolgálat cselekményüket észlelte és velük szemben intézkedtek.

Az eset még kedden a délutáni órákban történt. A két személyt a mai napon állították bíróság elé büntetésük 50- 50 nap közérdekű munka.

Gázolajat lopott, elfogták
2010.01.22. péntek 11:20

Az elmúlt év december hó 11- 13. napja között Kétsopronyban egy családi ház előtt parkoló tehergépkocsiból ismeretlen elkövető 150 liter gázolajat lopott el, mintegy 42.000 Ft értékben.

A bejelentést követően lefolytatott nyomozati cselekmények eredményeként igen rövid idő alatt a rendőrség látókörébe került a bűncselekmény feltételezett elkövetője, egy 1992- es születésű helyi lakos férfi.

Gyanúsítotti kihallgatásán a terhére rótt cselekmény elkövetését beismerte, annak indokaként családja rossz anyagi helyzetét adta elő. Elmondta továbbá, hogy a lopott gázolajat értékesítette és az ebből származó bevételt élelmiszerre és telefon kártyájának feltöltésére költötte.

A helyszínen ill. az elkövető lakásán tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták a cselekmény elkövetéshez használt eszközöket is.

Vele szemben a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indított büntetőeljárást melynek során szabadlábon védekezik.


Egyéb esemény:

Ismeretlen tettes betört Békésszentandráson egy víkendházba ahonnan egy szivattyút tulajdonított el, a lopással kb. 100.000 Ft anyagi kárt okozva a tulajdonosnak.

dr. Virág Zsuzsánna
sajtóügyeletes


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.