Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 10. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Hétvégi események Békéscsabán

Hétvégi események Békéscsabán

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Ittas vezetők, gyorshajtó, szabálytalanul parkolók
 

A múlt hétvégén néhány esemény miatt kellett intézkedni a békéscsabai rendőröknek.

Azzal kezdődött, hogy péntekjen a kora délutáni órákban a legnagyobb forgalmi csúcsban a Szabadság tér sarkán található éjjel-nappali üzlet előtt a kihelyezett megállni tilos tábla hatálya alatt egy személygépkocsi szabálytalanul várakozott. A Volán csuklós busza éppen abban az időben közlekedett a Szabadság téren és a Bartók Béla út kereszteződése előtt, visszakanyarodása közben nem tudott elhaladni az autós miatt. A jármű vezetője a szabálytalan magatartásával hosszabb időre teljesen megbénította a forgalmat, amellyel balesetveszélyes helyzetet idézett elő. Hasonló eset korábban már többször is előfordult ugyanazon a helyen szabálytalanul várakozó járművek miatt.

Az objektív felelősségen alapuló közigazgatási eljárás szabályai alapján a Rendőrség köteles intézkedni ilyen esetekben, amely feljelentést von maga után és a fenti szabályszegés miatt a jármű vezetője 30.000 Ft. pénzbírságra számíthat! Kérjük a lakosságot, hogy a későbbi kellemetlenségek és a bírság kiszabásának elkerülése végett ne álljanak meg a fenti helyen, (illetve ahol ilyen jelzőtábla tiltja a megállást), hanem arra alkalmas helyen várakozzanak!

Ittas vezetők:

06-án este a Szeberényi térnél sebességellenőrzés során egy személygépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök, aki a megengedett 50 km/h helyett 60-al közlekedett. A 40 éves helyi férfi leheletén ittasság érződött, ezért alkoholszondát alkalmaztak vele szemben. Mivel a műszer bűncselekményre vonatkozó értéket mutatott, ezért előállították mintavételre, bevonták a vezetői engedélyét és büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

07-én éjjel a rendőrök a Szabadság téren állítottak meg egy személygépkocsit, akinek a vezetője szabálysértési értékre vonatkozó mintát produkált a légalkohol mérő készülék alkalmazása során. Mivel a jármű vezetője elismerte az alkohol fogyasztását, ezért nem kellett előállítani további mintavételre, de a zéró tolerancia elve alapján neki is bevonták a vezetői engedélyét és ellene szabálysértési eljárás indult.

Szintén 07-én 03 óra 25 perckor Újkígyóson az iskola utcában egy személygépkocsi vezetője - feltehetően ittasságánál fogva - haladása során nekiütközött egy távközlési oszlopnak, amely kitört. Az általa megfújt alkohol szonda ittasságot mutatott, ezért további mintavételre állították elő. A 25 éves helyi férfinak is bevonták a vezetői engedélyét és ellen is büntetőeljárás indult.

Még 03-án Békéscsabán az Orosházi úton közlekedett egy személygépkocsi, amely a megengedett 50 km/h sebességhatár helyett kissé gyorsabban, 99 km/h sebességgel közlekedett. A vezetője szerencsétlenségére éppen ott hajtottak végre ellenőrzést a rendőrök, akik az érvényben lévő jogszabályok alapján feljelentést készítettek. A szabályszegés elkövetője 90.000 Ft. pénzbüntetésre számíthat.

Ismételten kérjük a lakosságot, hogy az balesetek megelőzése, elkerülése végett tartsák be a közlekedési szabályokat, mert súlyos következményekkel járhat annak bekövetkezése!

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.