Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 26. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Időkapszulában üzen a jövőnek Görög Zita és Vajda Attila

Időkapszulában üzen a jövőnek Görög Zita és Vajda Attila

Békéscsabára érkezik az EDF DÉMÁSZ országos, környezettudatossági kampánya.

- Az EDF DÉMÁSZ - a hazai árampiac egyik legjelentősebb szereplője - a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége jegyében február végén elindította Időkapszula kampányát. A két évtizedet átölelő akcióhoz Görög Zita műsorvezető és Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus is csatlakozott. A nemzetközi hátterű áramszolgáltató országszerte kilenc városban a következő két hónap során több ezer, jövőnek szánt üzenetet gyűjt össze és helyez el Szegeden egy Időkapszulában, amelyet 2030 májusában bontanak fel.


Görög Zita

A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő áramszolgáltató eddigi legnagyobb környezettudatossági akciójának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára. A március 26-a és 28-a között Békéscsabára érkező kampány során a Csaba Center bevásárlóközpontban (5600 Békéscsaba, Andrássy út 37-43.) elhelyezett standoknál bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az üzeneteket őrző időkapszulákat 2010. május 7-én Szegeden helyezik el, és felavatnak egy emlékművet is. Húsz évvel később, 2030 májusában a jövőüzeneteket kibontják, és a feladóknak visszaküldik.

Az EDF DÉMÁSZ Időkapszula kampányának védnökeként szerepet vállaló Görög Zita évek óta igyekszik ráirányítani a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Két kisgyermek édesanyjaként nem a magyarázatokban, hanem elsősorban a példamutatás erejében hisz: "Otthon kevesebb energiát és vizet használok, nem szemetelek, nem dohányzom, ha lehet tömegközlekedéssel vagy gyalog járok, nem nyomtatok, ha lehet magyar terméket választok. A bolygónknak pedig azt üzenem, hogy amennyiben - 2030-ban - még élhető vagy, nem szipolyoztunk ki teljesen, és van remény az újrakezdésre, kérlek fogadj minket szeretettel, és ígérem vigyázunk rád".

Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus elsősorban a bolygó vízkészletének megőrzését tartja kiemelkedő fontosságúnak, ezért a 2030-ban élőknek a következő üzenetet küldte az Időkapszulában: "Mint a vízi sportok és a kajak-kenuzás szerelmesének, számomra a fenntartható fejlődés azért kiemelt fontosságú, mert a jövőnk egyik legnagyobb kihívása az ivóvízhiány megoldása és tiszta, iható édesvíz biztosítása a Föld hatmilliárd lakója számára. Szeretném, ha 2030-ban 47(!) évesen továbbra is kerékpárral közlekednék Szeged városában. A sporttól nem szeretnék eltávolodni, és remélem, hogy 20 év múlva a hajók anyaga még jobban fejlődni fog, és még inkább környezetbarát lesz. A kajak-kenu pályák vízminőségével kapcsolatban pedig remélem, hogy továbbra is megfelelőek lesznek kenuzásra."

A rendezvénysorozat következő állomásai:

Budapest WestEnd és Békéscsaba Csaba Center, 2010. március 26-28.
Baja Tesco, 2010. április 2-3.
Pécs Árkád, 2010. április 16-18.

A szegedi EDF DÉMÁSZ Galériában (Szeged, Klauzál tér 9.)

a kampány teljes ideje alatt (február 26-május 6.) várják a jövőüzeneteket a szervezők. A kampány részleteiről, a pontos helyszínekről és időpontokról a www.edf.hu oldalon tájékozódhat.

További információ az EDF DÉMASZ Zrt-ről


Vajda Attila

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. mintegy 760 ezer lakossági és vállalati ügyfélnek szolgáltat villamos energiát Magyarországon. A vállalatcsoport közel 1500 munkavállalót foglalkoztat és mintegy 31600 kilométernyi hálózatot üzemeltet.

További információ az EDF Csoportról

Az EDF Csoport - az európai energiapiac egyik vezető szereplője - integrált energiaipari vállalat, mely a villamos energiával kapcsolatos folyamatok minden területén jelen van: termelés, szállítás, elosztás, ellátás és kereskedelem. A Csoport az európai villamosenergia-termelés élvonalában foglal helyet. Franciaországban főként atomenergia- és vízenergia-termeléssel foglalkozik, és kimenő teljesítményének 95%-a nem jár CO2-kibocsátással. Az EDF franciaországi szállító és elosztó leányvállalatai 1,274,000 km kis- és középfeszültségű légvezetéket és földkábelt, illetve kb. 100,000 km nagyfeszültségű rendszert üzemeltetnek. A Csoport világszerte több mint 38 millió ügyfelet lát el energiával és szolgáltatásokkal, amelyből több mint 28 milliót Franciaországban. A Csoport konszolidált árbevétele 2009-ben 66.3 Md € volt, amelynek 49%-át Európában valósította meg (Franciaországon kívül). Az EDF-et jegyzik a Párizsi Tőzsdén a CAC-40 mutatóval.

További információ

Földes Veronika, projektvezető, Capital Communications Telefon: +36 30 99 66 431

Hudák Tímea, projektvezető, Capital Communications Telefon: +36 1 266 0199

Péter Andrea, kommunikációs vezető, EDF DÉMÁSZ Zrt. Telefon: +36 62 565 500

Földes Veronika
projektvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.