Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Információk az óvodába történő jelentkezésről

Információk az óvodába történő jelentkezésről

HIRDETMÉNY AZ ÓVODÁBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRŐL

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala értesíti az érintett szülőket, hogy a 2010/2011-es nevelési évben az óvodai ellátást igénylő gyermekek nyilvántartásba vétele a

Körösök Völgye Natúrpark Látogatóközpontban (Széchenyi liget), illetve Mezőmegyeren és Gerlán az óvodában történik.

A jelentkezés ideje:
2010. április 19. (hétfő) 8.00-18.00 óra
2010. április 20. (kedd) 8.00-18.00 óra
2010. április 21. (szerda) 8.00-12.00 óra

Óvodába jelentkezhet minden olyan, okmányai szerint Békéscsabán lakó kisgyermek, aki 3. életévét 2010. december 31. napjáig betölti. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 24.§ (3) bekezdés értelmében köteles óvodába beíratni gyermekét a szülő abban az évben, amelyben az 5. életévét betölti. Amennyiben a szülő a fenti időpontban nem él az óvodába jelentkezés lehetőségével, úgy választási lehetősége az adott évre vonatkozóan a szabad férőhellyel rendelkező óvodákra korlátozódik.

A választott óvoda felvételi kötelezettsége elsősorban a körzetében lakó gyermekekre terjed ki.

A jelentkezés előtti időszakban az óvodák szeretettel várják a szülőket és gyermekeket, hogy megismerkedhessenek az óvodapedagógusokkal, az óvodában folyó nevelőmunkával, az épülettel. Az óvodai felvétel rendje, az óvodai körzetbeosztás, az óvodákról szóló ismertető a város honlapján, www.bekescsaba.hu címen, valamint az óvodákban megtalálható.

A jelentkezéshez a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímigazoló igazolványa, valamint a szülő (gondviselő) személyi igazolványa, lakcímigazoló igazolványa szükséges.

Jelentkezéskor a választott óvoda iránti igény regisztrálása, összegyűjtése történik. Az összesített létszám ismeretében a fenntartó határoz az egyes óvodákban indítható csoportok számáról. Ezt követően, a férőhelyek ismeretében az óvoda vezetője határozatot hoz a jelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról (más óvodába való irányításáról), melyről a jelentkezést követő közgyűlési döntés után 8 napon belül értesíti a szülőket.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.