Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 17. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Online

Interjú Vantara Gyulával

Interjú Vantara Gyulával

Békéscsaba polgármestereként igen büszke vagyok városunk kulturális életére-interjú Vantara Gyulával. A "Szeretlek Békés megye" rendezvénysorozat részeként február 20-án indul útjára az "I Love Békés megye" progra

- Nemrég indult útjára az „I Love Békés megye" programsorozat. Mi a lényege?

- Az „I Love Békés megye" programsorozat rendezvényeivel főként a fiatal korosztályt célozza meg. Az „I Love Békés megye" az első olyan fiataloknak szóló kulturális programsorozat, amely lehetőséget kínál otthonunk, Békés megye történetének, kultúrájának megismerésére szórakoztató formában.

- Önnek személyesen mi a véleménye a koncepcióról?
- Békéscsaba polgármestereként igen büszke vagyok városunk kulturális életére. A „Szeretlek Békés Megye" programsorozat kitűnő példája annak, hogy bármilyen gazdasági helyzet uralkodjon, az emberek szomjú-hozzák a kultúrát, a szórakozást. A szervezők ezt felismerve hívták életre ezt a 75 településen létrejövő sorozatot.

- Hosszú távon mit várnak, remélnek a rendezvénytől?


- A Békés Megyei Önkormányzat támogatásával született kezdeményezés célja, hogy a fiatalok megismerjék szülőföldünk értékeit, gazdagságát, s büszkén, reményekkel telve tekintsenek Békés megyére.

A „Szeretlek Békés megye" programsorozat természetesen nem csak fiataloknak szól!

Ez a sok program, bízom benne, hogy eléri a célját, megmutatja a megye, ezen belül Békéscsaba rejtett értékeit, s mindezek felkeltik a fiatalok érdeklődését.


MCOnet-Kovács Tünde

Békéscsaba Online - bekeson.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.