Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Április 02. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Intézkedések a Közbiztonsági Háló program keretében

Intézkedések a Közbiztonsági Háló program keretében

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Intézkedések a Közbiztonsági „Háló" program keretében



Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai 2010. március 25-én Csanádapáca területén vontak intézkedés alá egy helyi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható egy korábbi betöréses lopás elkövetésével. A személyt előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A nyomozati cselekmények végrehajtását követően szabadon távozhatott.


A 218/1999. (XII. 28.) Kormány rendelet 8. §. (1) bek. b) pontjába ütköző - Hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés - elkövetése miatt két békéscsabai lakos ellen szabálysértési eljárást indított a rendőrség, mivel 2010. március 25-én bejelentés érkezett a Rendőrségre, hogy a Bartók Béla úton és annak környékén ismeretlen személyek választási plakátokat helyeznek el. A fent nevezett személyek az út mellett található villanyoszlopokra az egyik párt választási plakátjait ragasztották fel. Mivel az elkövetők nem rendelkeztek a Békéscsabai Önkormányzat által kiadott engedéllyel, ezért ellenük szabálysértési eljárás indult.


2010. március 25-én a Békéscsaba, Kétegyházi út 10. szám alatt található Menekülteket Befogadó Állomásról szökéséről érkezett bejelentés. Egy külföldi menekültnek sikerült a tábor kerítésén átmászva elszökni onnan. Később a Békéscsaba, MÁV pályaudvar Restijének ellenőrzése során a rendőrök intézkedés alá vonták az elszökött személyt, majd visszaszállították az állomásra, ahol biztonsági őröknek sérülés és panaszmentesen átadták.


Tűz helyszínére vonultak ki a program végrehajtása során a rendőrök az alábbi állampolgári bejelentés alapján: 2010. március 26-án 00 óra 35 perckor Békéscsabán, az Orosházi úton lévő volt Honvéd Laktanyában tűz ütött ki. A tűz keletkezésének vizsgálata folyamatban van, személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős mértékű.


Feljelentést készült a 218/1999. (XII. 28.) Kormány rendelet 7. §. (2) bekezdésébe ütköző „Köztisztasági" szabálysértés elkövetése miatt egy békéscsabai lakos ellen. A személy 2010. március 28-án 03 óra 05 perckor Békéscsaba belterületén egy úttest közepén könnyített szükségletein.


A Szeghalmi Rendőrkapitányság az akciók végrehajtása során, fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzések alkalmával 11 ittas kerékpáros személyt szűrtek ki, illetve több személy ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.



Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.