Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 25. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Intézkedések a Közbiztonsági "Háló" program keretében

Intézkedések a Közbiztonsági "Háló" program keretében

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Intézkedések a Közbiztonsági „Háló" program keretében


A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén 5 esetben ittas kerékpárossal szemben indult eljárás, mivel úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy szervezetükben szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. Az intézkedések során minden esetben alkoholszondát alkalmaztak az intézkedő járőrök. 2 gépjárművezetővel szemben a Btk. 188. §-ba ütköző „Járművezetés ittas vagy bódult állapotban" vétség elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást a kapitányság járőrei. Mindkét személy vezetői engedélyét bevonták a helyszínen.



2010. április 17-én az éjszakai órákban Békéscsaba, Kétegyházi úti menekült táborból engedély nélkül eltávozott egy afgán állampolgárságú személy. A férfit a kapitányság járőrei a Békéscsabai Máv állomáson vonták intézkedés alá, majd visszavitték a menekülttáborba, ahol átadták a tábor biztonsági szolgálatának.


2010. április 04-én 18 óra 35 perckor egy orosházi lakos tett bejelentést, miszerint két férfi lakásának bekerített udvaráról eltulajdonította az ott elhelyezett Schwinn Csepel túra kerékpárját. A lopással okozott kár kb. 30.000 forint volt. A sértett elmondta, hogy a két férfit Gádoros irányába látta távozni a kerékpárral. Az intézkedő rendőrök átvizsgálták az Orosháza lakott területén kívül nádassal, magas fűvel borított területet, ahol elbújva megtalálták a két elkövetőt. A fiatalkorú gödöllői és orosházi lakosokat elfogták, és előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, akik a gyanúsítotti kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A kerékpárt a Rendőrség visszaadta a tulajdonosának.


2010. április 16-án 20 óra 30 perckor egy szarvasi lakos az általa vezetett szgk-val közlekedett Szarvas lakott területén kívül a 44-es főúton a 80 km szelvényben Szarvas városközpont irányába, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy nevezett a járművezetéstől 2010. május 15-ig el van tiltva. Mivel az eljárás azonnal lefolytatható, továbbá a bizonyítékok is rendelkezésre álltak, így a férfit előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették Járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt.



2010. április 16-án 23 óra 15 perckor egy csabacsüdi lakos az általa vezetett szgk-val közlekedett Csabacsüd lakott területén kívül a 4417-es útvonalon az Orosházi út (4404-es) irányába, mikor a 4404-es és a 4417-es útvonalak kereszteződésében rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során az alkalmazott alkoholszonda bűncselekmény elkövetésére vonatkozó értéket mutatott, ezért előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, majd a Szarvasi Orvosi Ügyeletre vitték vér- ill. vizelet-mintavétel céljából. A vért vevő ügyeletes orvos a férfit „enyhe" fokban találta ittasnak, ezért a vezetői engedélyét elvették és a Szarvasi Rendőrkapitányság járművezetés ittas vagy bódult állapotában vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett.


A Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársai a fokozott ellenőrzések során 2010. április 12-én 17 óra 35 perckor Körösladány belterületén 5 román állampolgár ellenőrzése során megállapították, hogy egy kis tehergépkocsi kb. 3,5 méteres rakodó felületén 56 db, átlagosan 10-15 kg-os sertést szállítottak. Az intézkedés során felmerült, hogy a szállított sertések összezsúfoltsága és tartásuk körülményei miatt fennáll az állatkínzás gyanúja, melyet az intézkedésbe bevont hatósági állatorvos megerősített. Az ügyben érintett román állampolgárok előállították a rendőrkapitányságra. A Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügyben Btk. 266/A § (1) bekezdésbe ütköző és az (1) bekezdés a.) pontja szerint minősülő állatkínzás vétség gyanúja miatt feljelentés kiegészítést rendelt el.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.