Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Április 03. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét csaló verte át áldozatát

Ismét csaló verte át áldozatát

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Egy ismeretlen személy hívószáma kijelzése nélkül hívta fel telefonon egy szomszédos megye lakóját, aki őstermelőként dolgozik, egyéb foglalkozása mellett. A telefonáló akciós áron gázolajat ajánlott fel literenként 252 Ft-ért, de csak 5 köbmétert lehetett venni egyben. A férfi szabályos számla kiállítása ellenében ajánlotta az üzemanyagot megvételre. A későbbi sértettnek megtetszett az ajánlat és a társával együtt megegyeztek, hogy megveszik felesben. Az alku tárgyát képezte az is, hogy a tárolás miatt egy 8 köbméteres konténert is adnak 500.000 Ft-ért.



Másnap este, amikor egyeztetett a két fél, akkor a sértett elkérte az eladó telefonszámát, amelyet ő megadott, de hozzátette, hogy rendszeresen ki van kapcsolva, majd ő keresni fogja. Azt kérte az eladó, hogy a vásárló jöjjön el Békéscsabára és ott fizesse ki az 1,8 millió Ft. vételárat az olajért és a tartályért, mondván, hogy majd csak a papírmunka után tudják szállítani az árút. Így is történt, a sértett a társával elutazott Békéscsabára és az eladó utasítása szerint egyikőjüknek ki kellett szállni egy parkolóban, mert csak egy embert engednek be a telephelyre.

A sértettnek be kellett mennie Békéscsabán a Vídia udvarba, ahol egy személy fogadta őt. A raktárosként bemutatkozó férfi elkérte a pénzt azzal a címmel, hogy előbb be kell fizetnie a pénztárba és csak utána tudja intézni a hivatalos papírokat. Közben a sértettet megkérte, hogy az udvar hátuljánál várakozzon türelmesen a kocsijában. Még kb. 15 perc múlva ismét felhívta a csaló a sértettet, hogy még mindig intézi a papírokat, várjon türelemmel az udvar végében. Kb. másfél-két óra múlva a sértett megpróbálta felhívni a csalót, akinek a telefonja azóta is ki van kapcsolva, a pénzt pedig elvitte.

A sértett gázolaj és konténer nélkül maradt, amit 1,8 millió Ft-ja bánta. Ezután nézett körbe a sértett az udvarban és a szomszéd üzletekben, ahol senki sem ismerte az általa keresett férfit és javasolták neki, hogy tegyen feljelentést. A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.



Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csak hivatalos helyről, hivatalos áron és számla ellenében vásároljanak, mert pórul járhatnak, mint ahogy a fenti eset is leírja.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.