Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 29. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Vantara Gyula - Békéscsaba polgármestere

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség”

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség”

Az iménti idézet az 1800-as években állt a tűzoltók zászlaján, s ma éppen olyan igaz, mint elődeink korában, és ha a szirénázó autókban elszáguldó tűzoltók ezt nem is mondják ki, minden tettüket ez vezérli.

A hagyományoktól eltérően az idén Szent György napján, április 24-én rendezték meg a békéscsabai városi tűzoltó napot. Városunk valamennyi polgára nevében mondott köszönetet Vantara Gyula, hogy számíthatunk a Békéscsabai Tűzoltó-Parancsnokság munkatársaira. Igaz évente egyszer mondunk köszönetet, de nem csak egyszer gondolunk áldozatkész munkájukra. Megnyugtató a tudat, hogy vigyáznak ránk, mindig készenlétben vannak, bármikor riasztjuk is őket.


Polgármester úr átadta a Békéscsaba Tűzvédelméért kitüntetést illetve részt vett az újonc tűzoltók ünnepélyes eskütételén. Azzal kéréssel fordult hozzájuk, hogy vigyázzanak magukra minden egyes bevetésnél, mert nagy szükség van rájuk, és mindenkit haza várnak.
Búcsúzóul azt kívánta: minél kevesebb riasztást, s a lehető legkevesebb megoldatlan feladatot.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.