Hírek
2010. Január 23. 15:00, szombat |
Helyi
Forrás: Békés Megye Online
Ízutazás! A Kondorosi Csárda ételeit mutatták be
Békés megye gasztronómiáját bemutató rendezvénysorozat indult útjára, első állomásként a Kondorosi Csárda által kínált ételeket ismerheti meg az ízutazó. A Rózsa Sándor legendája köré építkező fogadó a mangalica és a szürke-
Békés megye kitörési pontjának sokan a turizmust tartják, de ahhoz, hogy minél többen érkezzenek térségünkbe, fontos, hogy tudja is az ideutazó, mire számíthat, milyen lehetőségek közül választhat. És nem mindegy az sem, mivel tömheti meg bendőjét.
A Kondorosi Csárda jellegzetes ételei helyi alapanyagokból készülnek, figyelembe véve az itt élők szájízét, és igényeit.
A mostani alkalommal egy három fogásos ételsor készült, kondorosi betyárleves, Rózsa Sándor kedvence, és desszertként tejes pite.
Fontos szerepe van az ételek kiválasztásának, az ízvilág összeállításának, hiszen egy finom vacsora nagy vonzerővel bír a turisták számára, de az sem mindegy, hogy ezt hogyan, milyen módon tálalják számukra.
Helyi alapanyagok, hozzáértő elkészítés, precíz és látványos tálalás, minden megvan ahhoz, hogy a csárdába betérő finomat egyen. Ezek után már nincs is más hátra, mint másokkal, tőlünk távolabb élőkkel is meg kell ismertetni, milyen hagyományokkal, és ízvilággal várja megyénk az ideérkezőket.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. December 27. 08:29, péntek | Belföld
Rétvári Bence: januártól átlagosan 21,2 százalékkal tovább nő a tanárok és az óvónők bére
Magyarország történetének legnagyobb tanárbéremelése zajlik: az idei 32,2 százalékos emelkedés után januártól átlagosan 21,2 százalékkal tovább nő a tanárok és az óvónők bére
2024. December 27. 08:28, péntek | Belföld
Sulyok Tamás: ha közösségeink sikeresek, akkor a nemzet is sikeres
Ha közösségeink sikeresek, akkor a nemzet is sikeres