Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 28. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Kosztolányi-Esterházy-Dés - Zenés irodalmi est a Jókai Színházban

Kosztolányi-Esterházy-Dés - Zenés irodalmi est a Jókai Színházban

Kosztolányi-Esterházy-Dés címmel zenés irodalmi est kerül megrendezésre 2010. március 29-én hétfőn 19 órától a Békés Megyei Jókai Színház Vigadójában.

A Békés Megyei Jókai Színház, a Bárka és a Körös Irodalmi Társaság Kosztolányi-Esterházy-Dés címmel zenés irodalmi estet szervez 2010. március 29-én.

125 évvel ezelőtt, március 29-én született Kosztolányi Dezső, a magyar költészet, a magyar próza- és esszéirodalom halhatatlan alakja. 60 évvel ezelőtt, április 14-én született a kortárs magyar próza-, esszé- és drámairodalom idehaza és külföldön is egyik legkedveltebb alkotója, Esterházy Péter. Versekkel, prózával, tanulmányokkal idézi és köszönti mindkettőjüket a Bárka című folyóirat legfrissebb száma.

A békéscsabai Tavaszi Fesztivál programsorozatának kiemelt rendezvényén dr. Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője kérdezi Esterházy Pétert a Kosztolányihoz és egyik főhőséhez Esti Kornélhoz fűződő viszonyáról. Esterházy Péter felolvasásait Dés László szaxofon szólói kísérik, és közreműködik az esten Kara Tünde színművész is.

Békés Megyei Jókai Színház Programiroda. FM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.