Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 25. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

"Közbiztonsági Háló" program eredményei

"Közbiztonsági Háló" program eredményei

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

„Közbiztonsági Háló" program eredményei

2010. március 18-án 15 óra 25 perckor Orosháza-Szentetornya, Kiss Ernő utca 60. szám alatt vontak intézkedés alá egy orosházi lakost a helyi rendőrök. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy nevezett személy elővezetését rendelte el a Békés Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási csoportja -mivel nem kezdte meg a részére jogerősen - lopás bűntette elkövetése miatt - 2 év 6 hónap szabadságvesztés letöltését. A személyt a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Közbiztonsági Háló Program keretében 2010. március 20-án 01 óra 30 perckor a Békéscsaba, Jókai úton található Jókai Klub Söröző esővíz elvezető csatornáját egy fiatal férfi rugdosta. Vele szemben garázdaság szabálysértése miatt indult eljárás.

2010. március hó 21-én 03 óra 28 perckor Békéscsaba lakott területén, az Illésházi út ellenőrzése során egy fehér színű személygépkocsi vezetőjét igazoltatták a rendőrök, melynek során vele szemben Dräger Alcoholtestert alkalmaztak, amely 0.75 mg/l értéket mutatott. A férfi vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, vele szemben eljárás indult.

2010. március 20-án 04 óra 30 perc körül a Sarkadi Rendőrkapitányság járőrei egy 17 éves helyi fiút értek tetten, aki éppen egy tehergépkocsi ponyváját bontotta, illetve vágta ki, ahonnan különböző áruféleségeket akart eltulajdonítani. Az intézkedés közben azt is megállapították a rendőrök, hogy a fiú egy lopott kerékpárral ment a helyszínre, valamint a kihallgatása során azt is elismerte, hogy az éjszaka folyamán Sarkadon több gépkocsit is feltört.

Szintén 20-án 20 óra 45 perckor a Kötegyáni HRK munkatársai Sarkad külterületén 5 helyi személyt igazoltattak, akik kerékpárjaikkal frissen vágott fát szállítottak. Az elszámoltatásuk során fény derült arra, hogy nem sokkal azelőtt egy közeli erdőből engedély nélkül vágták ki a fát és lopták el. A Rendőrkapitányság lopás miatt büntetőeljárást indított, a fát lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

Az akciók végrehajtása során a múlt héten a Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves vésztői férfit fogtak el, aki ellen a Püspökladányi Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést, garázdaság vétség ügyében. Az elfogott személyt Füzesgyarmaton vonták ellenőrzés alá a rendőrök.

Biztonsági intézkedésre került sor egy 38 éves okányi nővel szemben, aki a helyi temetőben a közelmúltban elhunyt - öngyilkosságot elkövető - élettársának a sírjánál erősen ittas, magatehetetlen állapotában feküdt. Az intézkedés alá vont személyt a hozzátartozók részére sérülés és panaszmentesen átadták a rendőrök.

Békéscsaba, 2010. március 24.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.