Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 04. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

"KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYERMEKSZEMMEL"

"KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYERMEKSZEMMEL"

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén tizenötödik alkalommal hirdette meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a "Közlekedésbiztonság Gyermekszemmel" elnevezésű rajzpályázatát. A pályaműveke

A pályázat témája a helyes és helytelen közlekedés, a baleseteket előidéző veszélyhelyzetek, a legfőbb baleseti okok, a balesetek elkerülésének lehetőségei.
A rajz mérete A/4-es vagy A/3-as lehetett, technikája pedig: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác.

Az idén 169 oktatási intézményből 4.100 pályamű érkezett.

A rajzpályázat kiírói idén is abban bíznak, hogy azok a gyermekek, aki egy közlekedési veszélyhelyzetet képben is megjelenítenek, önmagukban sokkal átfogóbb módon dolgozzák fel az adott problémát, mintha csak beszélnénk nekik róla, száraz elméleti ismereteket sulykolnánk beléjük. Alkotás közben érzelmileg telítődve, mintegy átélve válnak sajátjukká a megtanult szabályok, melyekre közlekedés közben figyelniük kell. A jól kitalált címek pedig felhívhatják mások figyelmét is az alkotás mondanivalójára.

A helyi fordulókban megtörtént a rajzok zsűrizése. A legszebb pályaművekből valamennyi városi Rendőrkapitányság - Városi Baleset-megelőzési Bizottság díjátadó ünnepséggel egybekötött kiállítást rendez (lásd táblázat).

Ezt követően a kiállított rajzok tovább kerülnek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz, ahonnan a megyei zsűri által kiválasztott legszebb - kategóriánkénti 5-5 - rajzot továbbítjuk az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz, 150 rajzból pedig május hónapban kiállítást rendezünk, melynek anyagát az érdeklődők a Csaba Centerben tekinthetik majd meg.


Békés Megyei Rendőr- főkapitányság

A kiállítás megnyitója:
Békés,         Püski Sándor Könyvtár       Békés, Széchenyi tér 4.            március 12. 14:00 óra
Békéscsaba, Munkácsi Mihály Múzeum   Békéscsaba, Széchenyi út 7-9   március 8 14:30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.