Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2010. Április 15. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

„LÉGIHÍD” – A természet szépségei fényképeken a Munkácsy Mihály Múzeumban

„LÉGIHÍD” – A természet szépségei fényképeken a Munkácsy Mihály Múzeumban

Ismét hangulatos időszaki kiállításnak ad otthont a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeum: április 15-én 17 órakor „Légihíd” címmel Tímár József és Benjam Pöntinen természetfotósok alkotásaiból nyílik tárlat a múzeum Clio Ter

Benjam Pöntinen Magyarországon, Tímár József pedig Finnország területén kereste meg azokat a tájakat, természeti értékeket, amelyeket érdemesnek tartottak megismerni, lencsevégre kapni és másokkal is megismertetni. Együtt utaztak és mutatták be egymásnak szülőföldjük legszebb vidékeit és élővilágát. Mindketten saját szemszögükből szemlélték az objektív elé kerülő tájakat, állatokat, növényeket. Követték tavasszal és ősszel a darvakat, jártak többek között Lappföldön és a Kiskunságon, a Koli Nemzeti Parkban és az Aggteleki-karsztvidéken is. Rácsodálkoztak a finn és magyar tavakra, pusztákra, erdőkre, hegyekre. Együtt figyelték a finnek nemzeti madarát, az énekes hattyút, valamint a magyar természetvédelem jelképét, a szintén hófehér nagy-kócsagot.



Énekes hattyúk - Finnország nemzeti madarai, az ártatlanság, az egyszerűség és a szépség szimbólumai,
sok-sok mítosz és legenda szereplői

A munkálkodásuk eredményét bemutató kiállítás a két ország közötti természeti összeköttetést, a tavasszal és ősszel vonuló madarak által használt természetes légihidat emeli ki és azt bizonyítja, hogy országainkat - dacára a közöttük levő több ezer kilométeres távolságnak - mind a mai napig számos kapocs, köztük emberi személyes szálak kötik össze.

A páratlan szépségű fotográfiákat felvonultató tárlat a Békéscsabai Finn-Magyar Baráti Kör, valamint a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága sikeres együttműködésének köszönhető, melynek anyagát a Finn Köztársaság Nagykövetsége bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

A neves fotóművészek alkotásait a természetkedvelők május 30-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig tekinthetik meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.