Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 26. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Békéscsaba Online

Magyar Drámaíró Verseny a Békés Megyei Jókai Színházban

Magyar Drámaíró Verseny a Békés Megyei Jókai Színházban

Magyar Drámaíró Versenyre készül a Békés Megyei Jókai Színház. Március 27-28-án három drámaíró, három rendező és három színészcsapat verseng a közönség és a zsűri kegyeiért a teátrum összes termében.

Egy téma, két nap munka, három előadás - garantált szórakozást és még több improvizációt ígér a Magyar Drámaíró Verseny a Békés Megyei Jókai Színházban. A közönség végigkísérheti három egyfelvonásos dráma megszületését a témaválasztástól a díszbemutatóig, mindössze 48 óra alatt. Erre a bravúrra idén három határon túli drámaírót kért fel a versenyt rendező a XXI. század. Magyar Drámájáért Alapítvány vezetése. Láng Zsolt, Gobby Fehér Gyula, valamint Brestyánszki Boros Rozália sorsolás útján a Békés Megyei Hírlap aznapi számából kap egy hírt, melyből szombat hajnalra színdarabot írnak.

A következő napon a három színészcsapat a rendezővel kezelésbe veszi a megírt darabokat, melyekből körülbelül 40 perces rögtönzött előadásokat készítenek zenével, fénnyel, hanggal, minden színházi eszközzel, mely fellelhető az épületben. Este lazításként a Temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka, az Amor omnia című előadás várja a dolgos csapatot, valamint a kíváncsi nézőket. Vasárnap sem áll meg a munka, a művészek egész nap őrülten próbálnak, hogy este 7 órakor a Jókai Színház színpadán bemutathassák a megszületett darabokat.

A két napon a színház épülete nyitva áll az érdeklődők előtt. Izguljon együtt kedvenc csapatával, és szurkoljon nekik, hogy megnyerjék a drámaíró versenyt! Semmi esetre se hagyja ki a vasárnap esti díszelőadást, legyen részese a magyar irodalomtörténet egyszeri és megismételhetetlen pillanatának!


Magyar Drámaíró versenyre készül a Békés Megyei Jókai Színház

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

-szkv


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.