Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Január 27. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Márciustól új CT-vel elemeznek a csabai kórházban

Márciustól új CT-vel elemeznek a csabai kórházban

A Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet számára 2010-ben lehetőség nyílik Európai Uniós pályázatból - fenntartói támogatás mellett - egy új komputer tomográf beszerzésére (CT).

A pályázati szakasz még 2008-ban kezdődött, amikor a TIOP 2.2.2-es pályázat keretein
belül egy, a szakma és a lakosság igényeit jobban kielégítő, modern készülék beszerzését kívánta a kórház és Békéscsaba önkormányzata megvalósítani.

Jelenleg az intézményben működő régi CT-t február 8-án leszerelik, és reményeink szerint az új, 32 szeletes eszközzel már február végén, de legkésőbb március elején tudnak betegeket ellátni.


Az új CT előnye, hogy a vizsgálati idő jelentős mértékben lerövidül, valamint az orvos-szakma a legmodernebb képalkotó eljárási módokat tudja igénybe venni az eszköz segítségével.


A készülék - a személyi feltételek megteremtése esetén - kardiológiai vizsgálatok végzésére is kibővíthető (felfejleszthető) lesz.


A CT beszerzés összköltsége meghaladja a bruttó 193 millió forintot, a beruházást a General Electric (GE) szakemberei végzik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 03. 11:30, szerda | Sport

A Histo Cup-on csapatott a Kermor legénység

Mikrofonvégen a Kovács - Oslanec Formulás páros a Grobniki verseny után.

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.