Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 20. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Megalakult a Közép Békési Ivóvízminőség-javító Társulás

Megalakult a Közép Békési Ivóvízminőség-javító Társulás

A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program újabb fontos állomásához érkezett. 2010. március 16-án, Békéscsabán megalakult a Közép Békési Ivóvízminőség-javító Társulás, az alábbi résztvevőkkel:


Békés, Békéscsaba, Bélmegyer, Bucsa, Csabaszabadi, Csanádapáca, Csárdaszállás, Csorvás, Dévaványa, Doboz, Ecsegfalva, Füzesgyarmat, Gerendás, Geszt Gyomaendrőd, Gyula-Városerdő, Kamut, Kertészsziget, Kétegyháza, Kétsoprony, Körösladány, Köröstarcsa, Körösújfalu, Kötegyán, Lőkösháza, Medgyesbodzás, Méhkerék, Mezőberény, Mezőgyán, Murony, Okány, Pusztaottlaka, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Szabadkígyós, Szeghalom, Tarhos, Telekgerendás, Újszalonta, Újiráz, Vésztő, Zsadány.

Az így létrejött társulás a maga 42 tagjával a legnagyobb Dél-alföldi régióban.

A részvevők közül 29 település jelenleg is a Közép Békési Regionális ivóvízvezeték rendszerről kapja az ivóvizet. A program megvalósítása során a regionális vezetékrendszer felújításával, bővítésével további 13 település csatlakozik a rendszerhez.

A társulás alakuló ülésén a tisztségviselőket is megválasztották a résztvevők. A társulás elnöke Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere lett, a két elnökhelyettes Macsári József és Izsó Gábor, Szeghalom illetve Békés polgármestere lett. Az elnökég tagjává választották még Tóth Imre és Várfi András, Sarkad és Gyomaendrőd polgármesterét. Az Ellenőrző Bizottság Elnökévé Kalcsó Istvánnét, Kétegyháza polgármesterét, tagjaivá pedig Pusztaottlaka polgármesterét, Simonka Györgyöt és Vésztő polgármesterét, Kaszai Jánost választották meg.

A létrejött társulás legfontosabb feladata a részletes műszaki tervek alapján a pályázat elkészítése és benyújtása a Környezeti Operatív Program pályázati kiírására. Az esetben, ha társulás a szükséges támogatást megkapja, és az érintett önkormányzatok a szükséges saját forrást biztosítani tudják, akkor 2013-ban a legszigorúbb az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott paramétereknek is megfelelő ivóvizet fogyaszthatnak az érintett településen élők.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.