Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Nem akarnak vérengzést Endrődön

Nem akarnak vérengzést Endrődön

Kint a 20-as tábla, páran már beleszaladtak.
December közepén egy sávon megindulhatott a forgalom a Hármas-Körös endrődi hídjánál. A munkálatok továbbra is tartanak, a beruházást végző cég szerint a gyorshajtók komoly károkat okozn

A Hármas-Köröst átszelő endrődi hídnál a felújítást végző cég szerint a gyorshajtók problémát okoznak, a szerkezet összeillesztésénél jelentkeznek a gondok, ha valaki iramosabban megy át rajta. Ezért egyeztettek a közútkezelővel, aki a híd mindkét oldalára 20 km/h-s sebességkorlátozó táblát szerelt fel. Ezentúl a kimenő és a bejövő forgalmat is esetenként traffipax méri. Paraizs Tamás őrsparancsnok a hír6-nak elmondta, hogy havonta minimum 2-3 alkalommal fogják mérni a sebességet a hídnál. Múlt héten már használták is a készüléket, akkor fél óra alatt 10 autós kapott közigazgatási bírságot, jellemzően 10-25 km/h-val lépték túl a sebességhatárt, úgyhogy valósnak véli a hídépítő felvetését. Hozzátette: nem az a célunk, hogy „vérengzést" csináljunk, ha minden nap kint lennénk, akkor már komoly pénz vándorolhatott volna a kasszába.

Nézzünk egy pár példát, hogy mennyire kell mélyen a zsebbe nyúlni, ha a hídnál bemérnek minket gyorshajtásért: 42 km/h-s sebességnél 30 ezer forintot „tejelhetünk"; 55-nél ez a szám másfeles szorzót kap, tehát 45 ezer forinttal könnyítettünk magunkon; rossz hír a száguldás szerelmeseinek, hogy akit mondjuk 100-al mérnek be az endrődi hídnál, az 300 ezer forintnak lesz kénytelen búcsút mondani.

Hír6.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.